Kompanija Microsoft: Poznat službeni datum izlaska Windowsa 11

0
Radiosarajevo.ba
Kompanija Microsoft: Poznat službeni datum izlaska Windowsa 11
Foto: YouTube / Windows 11/Ilustracija

Windows 11 službeno je predstavljen još u junu kao besplatna nadogradnja na „desetku“, a sada je Microsoft objavio i datum njegovog izlaska – 5. oktobra 2021.

Naime, svi će korisnici Windowsa 10 imati pravo na besplatnu nadogradnju koja će, baš kao i kod prijašnjih verzija sistema, ići po fazama, piše Bug.hr.

Windows 11 prvo će dobiti novi uređaji koji ispunjavaju određene uslove, dok će drugima postati dostupan u sljedećim sedmicama i mjesecima.

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

„Očekujemo da će svim prihvatljivim uređajima biti ponuđena besplatna Windows 11 nadogradnja do sredine 2022. godine“, rekao je Aaron Woodman, generalni direktor marketinga za Windows u Microsoftu.

Međutim, iako će Windows 11 službeno biti lansiran 5. oktobra, tada neće biti dostupne sve najavljene funkcije, među kojima se ponajviše ističe obećana podrška za pokretanje Android aplikacija, prenosi američki The Verge.

Valja naglasiti da je Microsoft nedavno objavio i minimalne hardverske zahtjeve za Windows 11, a također su otkrili da će ga se moći ručno instalirati pomoću učitavanja ISO datoteke i na nešto starije i nepodržane kompjutere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije