Huawei se sprema zasjeniti Apple: Najavljeno je nešto 'veliko i revolucionarno'

0
Radiosarajevo.ba
Huawei se sprema zasjeniti Apple: Najavljeno je nešto 'veliko i revolucionarno'
Foto: Anadolija / Huawei

Kineski proizvođač održat će predstavljanje tek nekoliko sati nakon što Apple završi svoje. Ove su godine već lansirali dva pametna telefona

Huawei planira održati događaj lansiranja proizvoda ovog mjeseca samo nekoliko sati nakon što će Apple predstaviti novu generaciju iPhonea.

Događaj će biti održan 10. septembra u 14.30 sati po pekinškom vremenu, što je kasno navečer 9. septembra na zapadnoj obali Sjedinjenih Država.

U sklopu 6. Sarajevo Festa održat će se sedmodnevna radionica "Misli kritički – Think critically“

U sklopu 6. Sarajevo Festa održat će se sedmodnevna radionica "Misli kritički – Think critically“

Zasad nije jasno što točno Huawei namjerava predstaviti. Richard Yu, koji vodi Huaweijevu skupinu za potrošačku i automobilsku tehnologiju, najavio je 'vodeći, inovativni i disruptivni proizvod', o kojem su 'drugi razmišljali, ali ga ne mogu napraviti'. Navodno je riječ o rezultatu pet godina ulaganja, koji će 'naučnu fantastiku pretvoriti u stvarnost'.

Huawei je nekada bio najveći igrač u svijetu pametnih telefona, ali je njegovo poslovanje u tom segmentu osakaćeno američkim sankcijama, zbog kojih nema pristup najnovijim tehnologijama.

Prošle su godine izdali novi pametni telefon koji je sadržavao prilično napredan čip, iznenadivši kreatore politike u Washingtonu i svijetu tehnologije. Huawei je ove godine već lansirao još jedan pametni telefon.

U međuvremenu su pomogli izgurati Apple iz top liste pet najprodavanijih proizvođača po tržišnom udjelu u Kini, prema istraživanju Canalysa. Huawei je zabilježio rast isporuka pametnih telefona u Kini u drugom tromjesečju za 41 posto na godišnjoj razini, najbrže među prvih pet marki, piše CNBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije