Poznato kolika će biti baterija u novim iPhone 16 Pro modelima? Spremite se za iznenađenje

0
Radiosarajevo.ba
Poznato kolika će biti baterija u novim iPhone 16 Pro modelima? Spremite se za iznenađenje
Foto: X.com / iPhone/Ilustracija

Apple se sprema za predstavljanje iPhone 16 serije. Ona bi trebala stići sljedećeg mjeseca, a u najnovijem izvještaju saznajemo s kakvim baterijama bi trebali stići iPhone 16 Pro modeli.

iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max stići će kao nasljednici prošlogodišnjih iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max telefona. Iz Kine stiže izvještaj u kojem se prenosi da će iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max dobiti nešto veće baterije u odnosu na prethodnike.

Tako se navodi da će iPhone 16 Pro imati bateriju kapaciteta 3577 mAh, što će biti povećanje veće od devet posto u odnosu na kapacitet baterije njegova prethodnika.

Ambasada SAD u BiH: Znamo gdje su naše pare, RS smo pomogli sa 638 miliona dolara

Ambasada SAD u BiH: Znamo gdje su naše pare, RS smo pomogli sa 638 miliona dolara

S druge strane, iPhone 16 Pro Max navodno će imati 4676 mAh bateriju, što je 5 posto više u odnosu na bateriju iPhonea 15 Pro Max.

Uz malo poboljšanje kapaciteta baterija, ova dva telefona trebali bi stići i s nešto bržim punjenjem, saznali smo nedavno. Tako je navedeno da će ova dva telefona stići s podrškom za brzo punjenje od 40 W i MagSafe bežično punjenje od 20 W. Radit će se o prilično značajnom povećanju brzine punjenja jer iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max podržavaju brzo žičano punjenje od 27 W. S druge strane, brzina MagSafe bežičnog punjenja bit će povećana sa 15 W na 20 W.

Nedavno smo saznali da bi iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max trebali stići s novom ultraširokom kamerom od 48 MP sa još boljim mogućnostima, dok u ovom trenutku nisu poznati detalji o glavnom senzoru kamere, piše Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije