Poznato kada će biti predstavljeni mobiteli iPhone 16 serije?

0
Radiosarajevo.ba
Poznato kada će biti predstavljeni mobiteli iPhone 16 serije?
Foto: DPA / Iphone mobiteli

iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max bit će predstavljeni 10. septembra, barem ako je vjerovati najnovijem curenju informacija.

Naravno, čeka se Appleova zvanična pozivnica za praćenje eventa, na kojoj će biti objavljeno tačno vrijeme.

U međuvremenu se iz glasina saznala prilično velika količina detalja o novoj generaciji iPhonea, kao i o iOS-u 18 opremljenim Apple Intelligence sustavom umjetne inteligencije, koji će istovremeno biti prisutan na svim platformama. Dakle osim iPhonea, moći će se koristiti na iPadu i Mac računarima te bi kao takav trebao pružiti bolje korisničko iskustvo od bilo kojeg sličnog rješenja do sada.

Božo Vrećo objavio snimak iz New Yorka: "Ti si stvoren za velike bine svijeta"

Božo Vrećo objavio snimak iz New Yorka: "Ti si stvoren za velike bine svijeta"

Naravno, ostaje za vidjeti kako će to u praksi izgledati, a postoji i bojazan da finalna verzija Appleovog AI-a neće biti spremna do 10. septembra, tj. do datuma lansiranja novog iPhonea.

Također postoje indicije da Apple Intelligence u početku neće biti dostupan EU korisnicima zbog regulatornih prepreka, piše Mob.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije