Huawei pravi revoluciju: Predstavljaju trostruko preklopni mobitel, bit će najskuplji na tržištu

0
Radiosarajevo.ba
Huawei pravi revoluciju: Predstavljaju trostruko preklopni mobitel, bit će najskuplji na tržištu
Foto: X.com / Huawei tri-fold

Uređaj neće biti jeftin! Koštat će čak dvostruko više od najskupljih preklopnih, pametnih telefona, koji trenutno postoje na tržištu!

Najava Huaweijevog 'tri-fold' ili trostrukog-preklopnog pametnog telefona nedavno je osvanula na naslovnicama. Tačnije, nedavno je predsjednik uprave tvrtke, Richard Yu, primijećen kako koristi novi uređaj.

O čemu se tačno radi?

Blokirano više njemačkih aerodroma: Klimatski aktivisti ušli u zračne luke

Blokirano više njemačkih aerodroma: Klimatski aktivisti ušli u zračne luke

Prvi trostruko-preklopni pametni telefon na svijetu mogao bi koštati čak do 4.000 američkih dolara (7100 KM)! Nove glasine govore u prilog tomu kako Huawei traži načine za smanjenje troškova na svom trostrukom pametnom telefonu.

Trenutno se vjeruje kako inženjerski prototip košta gotovo 5.000 USD (8880 KM), što je ogromna cijena.

U međuvremenu, očekuje se da će maloprodajna cijena uređaja, kada uređaj konačno bude proizveden i pušten u prodaju za korisnike, koštati oko 4.000 USD.

Prototipovi, to jest rane verzije proizvoda obično su skuplji od konačnih modela. Tvrtke obično dotjeruju te probne verzije kako bi s vremenom postale bolje i isplativije. Nadajmo se da će Huawei uspjeti ne samo poboljšati uređaj nego i još više sniziti cijenu, prije nego se pojavi na tržištu.

U protivnom će ta cijena biti znatno viša od cijene uređaja mnogih konkurenata na tržištu. Ako se ovaj trostruko-preklopni pametni telefon zaista pojavi na policama po toj cijeni, to znači da će koštati čak dvostruko više od Samsung Galaxy Z Fold 6 ili Googleovog najnovijeg Pixel 9 Pro Folda. Ovako ogromna cijena mogla bi značiti da će ovaj uređaj spadati u sam vrh premium segmenta iako glasine o tome nisu ništa precizirale.

Ako Huawei zaista ostane pri ovoj cijeni, vjerovatno ćemo vidjeti samo vrlo ograničen broj jedinica koje će biti izbačene na tržište, piše Pcchip.

Nadalje, šuška se da bi Huawei već ove godine mogao lansirati svoj trostruki preklopni telefon, čime bi mogao potencijalno nadmašiti Samsung i postati prva tvrtka koja je osmislila ovakav pametni telefon. Iako određene glasne govore o tome da i Samsung radi na trostrukom preklopnom pametnom telefonu, vjeruje se da je trenutno Huawei u prednosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije