Čovjek je ostao bez riječi kada je upecao ovo u rijeci: 'Još je bizarnije kako se hrani'

3
Radiosarajevo.ba
Čovjek je ostao bez riječi kada je upecao ovo u rijeci: 'Još je bizarnije kako se hrani'
Foto: Printscreen / Lampuga

Zamislite da zaronite udicu u vodu i umjesto očekivanog ulova, naiđete na zastrašujuću ribu koja izgleda kao da je izašla iz noćne more.

Takvu neobičnu situaciju doživio je Jason Moore dok je tražio idealno mjesto za ribolov na rijeci Exe u Devonu. Kada je 47-godišnjak ugledao nepoznato stvorenje koje bi, prema njegovom opisu, moglo lako odgristi prst, nije se povukao. Umjesto toga, odlučio je uloviti ribu kako bi je bolje proučio. Ono što je izronilo iz vode izgledalo je kao križanac između puža i morskog čudovišta, s kružnim ustima prekrivenim oštrim zubima.

Mooreovo otkriće pokazalo se kao lampuga, riba poznata po svom "vampirskom" načinu prehrane – ona siše krv svog plijena. Umjesto da pobjegne glavom bez obzira, Moore je bio fasciniran i podijelio je svoj ulov na društvenim mrežama, gdje je izazvao različite reakcije.

Liga prvaka: Dinamo došao nadomak grupne faze, Zvezda u zaostatku nakon prvog meča play-offa   

Liga prvaka: Dinamo došao nadomak grupne faze, Zvezda u zaostatku nakon prvog meča play-offa  

Jedni su uspoređivali ribu s monstruoznim bićima iz naučno-fantastičnih filmova poput Dine, dok su drugi istaknuli njezinu sličnost s Demogorgonom iz serije Stranger Things.

Premda su lampuge poznate Mooreu, ovaj primjerak bio je najveći koji je ikad vidio, dug između 80 cm i jednog metra. Nažalost, riba je već bila mrtva kad ju je pronašao, ali ju je nakon fotografiranja vratio u vodu, piše Klik.

Iako je prizor izazvao šok među promatračima, Moore ne želi da se ljudi prestraše i odustanu od uživanja u prirodi zbog ovog neobičnog susreta. Prema njegovim riječima, iako je rijeka dom raznih stvorenja, nema razloga za strah od rekreacije u vodi. Dakle, sljedeći put kad pomislite na pecanje, možda ćete se sjetiti ove priče, ali to ne bi trebalo umanjiti vašu želju za avanturom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije