Bivši uposlenik Bethesda firme otkrio sa kakvim su se problemima susretali tokom pravljenja Fallouta

0
Radiosarajevo.ba
Bivši uposlenik Bethesda firme otkrio sa kakvim su se problemima susretali tokom pravljenja Fallouta
Foto: Screenshot / Serija će premijeru imati 12. aprila 2024. godine

Fallout igre sada su ponovno aktuelne zahvaljujući TV seriji, a opet je aktuelno i pitanje koji Fallout se voli više, a koji manje. Ako nikad niste pratili ovaj serijal, prve dvije igre počele su kao kreacija bivšeg i propalog studija Interplay Entertainment, a potom ih je otkupila firma Bethesda Softworks.

Fallout igre Interplaya i Bethesde značajno se razlikuju, kako žanrovskom izvedbom tako i ozbiljnošću, a ljubav prema serijalu stoga je podijeljena među starim i novim fanovima Fallouta. Kako se tu radi o strastima i suočavanju s neželjenim promjenama, može se reći da Fallout ima donekle toksičnu podlogu, a sad je ona ponovno izašla na vidjelo.

Bivši Bethesdin dizajner neprijatelja u Falloutu 3 i 4, Jonah Lobe, na svom je YouTube kanalu nedavno objavio retrospektivu u kojoj je otkrio neke nepoznate detalje o razvoju Fallouta 3.

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

Između ostaloga, otkrio je da su u Bethesdi prilikom najave te igre od toksičnih fanova Fallouta dobili prijetnje smrću, zbog čega su morali angažirati zaštitara.

"Kad smo najavili da će Bethesda preuzeti Fallout franšizu, bilo je dosta uzbuđenja, entuzijazma i prijetnji smrću.

Znam da će vas šokirati saznanje kako nije svaki gamer divna osoba. I žao mi je što to moram reći, ali Fallout je imao svoju grupicu ne baš ugodnih fanova.

Toj maloj, ali vrlo glasnoj zajednici naš je pokušaj oživljavanja franšize bio ništa drugo nego svetogrđe. Prvi put u povijesti firme morali smo zaposliti zaštitara."  ispričao je Lobe.

Toksično ponašanje pojedinih Fallout fanova nedavno je komentirao i jedan od kreatora originalnog Fallouta, Tim Cain. U svom osvrtu na seriju Cain je kratko prokomentirao kako fanovi nemaju cijelu sliku o razvoju Fallouta i sude samo po onome što dožive kroz igre.

“Neke stvari koje vi fanovi izgovarate online su potpuno pogrešne. Dio mene želi da možete otići na ovakve događaje [premijeru Fallout serije] i upoznati ljude, a ne samo igrati videoigre i onda napadati ljude koji su na njima radili… Znate biti vrlo destruktivni, što je čudno jer uništavate ljude koji pokušavaju stvarati.” izjavio je Cain, piše HCL.

Pogledajte njegov video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije