Zvijezda serije koju su u BiH mnogi gledali u problemima: Tužio kćerku, nije mu prošlo

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezda serije koju su u BiH mnogi gledali u problemima: Tužio kćerku, nije mu prošlo
Foto: Pexels / Ilustracija

Općinski sud u Dubrovniku odbio je tužbeni zahtjev hrvatskog glumca Frane Perišina, najširoj hrvatskoj javnosti najpoznatijeg kao tumača glavne uloge u najpopularnijoj seriji Larin izbor, koji je htio opozvati Ugovor o darovanju sklopljen s kćerkom Anom za dio nekretnine u Cavtatu.

Kako je tvrdio na sudu, Perišinu su se poslije zaključenja Ugovora o darovanju okolnosti života promijenile - osiromašio je i više nema sredstava za svoje nužno izdržavanje, a prozivao je i kćerka za to što ga ni na koji način ne izdržava, iako je to obavezna po zakonu. Pozvao se i na vrijeme pandemije, smanjeni broj angažmana, pa prema tome i potrošenu ušteđevinu, pozajmice, kredite.

Također, u decembru 2021. godine Pozorište Marina Držića prestalo mu je plaćati podstanarski stan nakon 40 godina, pa se svemu dodao i trošak za stanarinu. Uz to, plaća alimentaciju svom maloljetnom sinu. U svjedočenju je naveo i da se ne bi mogao izdržavati da nije dobio pozajmice od svoje partnerice.

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

kćerka je, s druge strane, navela da Perišin nije lošeg imovinskog stanja, pa je, između ostalog, i suvlasnik nekoliko nekretnina, a naglasila je da ukoliko se i nalazi u oskudici, do nje se doveo vlastitom krivnjom i to dugogodišnjom grubom nemarnošću za rad, radno mjesto, zdravlje i imovinu.

Ipak ima nekretnine

Sud je zaključio da Perišin ipak nije 'pao u oskudicu', jer ima mjesečne prihode, suvlasnik je nekretnine u Cavtatu oko koje se spori, kao i nekretnine u Kaštel Kambelovcu, u fazi je prodaje drugih nekretnina, dok se njegovim nemarnim ponašanjem, za koje ga je kćerka prozvala, nisu bavili jer je ovo bilo sasvim dovoljno za odbiti zahtjev. 

Jelena Rozga oduševljena: Čekala sam ovo 14 godina

Jelena Rozga oduševljena: Čekala sam ovo 14 godina

Inače, Frane Perišin, glumac koji je rođen u Splitu, u oktobru prošle godine proglašen je krivim za kazneno djelo prijetnje, te je bio dužan nadoknaditi i sudske troškove bivšoj djevojci Marti Žeguri i još troje ljudi.

Dok je Perišin najpoznatiji po glumi u seriji Larin izbor, a glumio je i u serijama Zora dubrovačka, Vatre ivanjske i Novine, dok je Marta Žegura javnosti najpoznatija po vođenju Red Carpeta Nove TV 2006. godine, kad je bila jedna od najatraktivnijih Hrvatica. Godinama živi dalje od javne scene radi kao kostimografkinja u Zagrebačkom pozorištu mladih, prenosi Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije