Zgodna Gisele Bündchen otkrila šta jede: Meso samo dva puta mjesečno

Radiosarajevo.ba
Zgodna Gisele Bündchen otkrila šta jede: Meso samo dva puta mjesečno
Instagram / Supermodel Gisele dan počinje meditacijom i čašom tople vode s limunom

Supermodel Gisele Bündchen meso jede samo dva puta mjesečno, konzumira samo ovčji i kozji sir, a sok od cvekle pije tokom menstrualnog ciklusa.

To su detalji koje je otkrila u svojim nedavno objavljenim memoarima ''Lessons: My Path to a Meaningful Life''.

Poseban režim prehrane slijedi cijela porodica slavne manekenke, a hranu im priprema osobna kuharica Susan koja je u njihovom domu pet puta sedmično., pieš Index.hr.

Dan počinje meditacijom i čašom tople vode s limunom.

Doručak sama priprema svojoj djeci, osmogodišnjem Benjaminu i petogodišnjoj Vivian. Doručak se sastoji od bezglutenskog tosta s maslacem od badema i medom, jaja i avokada ili zdjelice jabuka i bobičastog voća uz jogurt od kokosa.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Ako ogladni prije ručka, Bündchen će popiti zeleni sok od celera, krastavaca, pola jabuke, đumbira i limunovog soka.

Voli i smoothie pripremljen od voća, kakaa, sjemenki konoplje, chia sjemenki i kokosovog mlijeka, a ovisno o tome kako se osjeća dodaje i banane, maslac od badema ili proteinski prah.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Za ručak obično jede salatu, krekere i avokado ili povrtnu juhu. Obroci joj se baziraju na laganom povrću pripremljenom na pari, voću, mahunarkama i cjelovitim žitaricama, a samo ponekad uz komad mesa ili plodova mora.

Gisele je dva puta u životu pokušala postati vegetarijanka, ali su se vrlo brzo pojavili simptomi anemije, piše Index.hr.

''Trenutno jedem meso dva puta mjesečno, a morske plodove jednom tjedno. Pazim na to odakle su meso i riba koje konzumiram'', pojasnila je i dodala kako će uvijek odabrati manju ribu jer joj je liječnik tako savjetovao zbog toga što veća riba sadrži veće količine žive.

Bündchen je otkrila i da nikad ne pije dok jede, ali nakon večere sebi i djeci pripremi čaj od kamilice.

Slabost joj je i tanka, hrskava pizza koju sebi ponekad priušti subotom, a alkohol ne konzumira često, samo u posebnim prilikama i tada najradije pije crno vino, a na odmoru popularni koktel margarita.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije