Vjenčali se u dvorcu: Kim Kardashian i Kanye West slave 6. godišnjicu braka

Radiosarajevo.ba
Vjenčali se u dvorcu: Kim Kardashian i Kanye West slave 6. godišnjicu braka
Instagram / Vjenčanje Kim Kardashian i Kanye West

U tvrđavi Belvedere na brdu Boboli blizu Firence koju je u 16. stoljeću izgradila porodica Medici, prije šest godina sudbonosno 'da' izrekli su reality zvijezda Kim Kardashian (39) i reper Kanye West (42). Na ceremoniji su bili njihove porodice i prijatelji.

Par je vjenčao pastor Rich Wilkerson Jr., dugogodišnji prijatelj porodice Kardashian. Kim je do oltara ispratio njen očuh Bruce Jenner (70), danas poznatiji kao Caitlyn Jenner.

Italijanski tenor Andrea Bocelli otpjevao im je svoj hit Con te partiro

Vjenčali su se iza velikoga zida od cvijeća naručenog iz Belgije i Pariza, kako bi uzvanike zaštitio od pogleda znatiželjnika. Imali su 600 uzvanika, a između ostalih došli su i teniserka Serena Williams (38), sin glumca Willa Smitha (51), Jaden (21), redatelj Steve McQueen.

Kim i Kanye bili su modno usklađeni, jednako kao i djeveruše, njene sestre, Kourtney (41), Khloe (35), Kendall (24) i Kylie (22). A u prvom redu sve je pratila Kimina mama, Kriss Jenner (64).

"Bilo je smiješno vidjeti Kanyea nervoznog. Ujutro je bio nasmijan, no kako se vjenčanje približavalo primijetili smo da postaje sve nervozniji", rekao je tada za časopis People jedan od uzvanika.

Kanyeu je ovo prvi, a Kim treći brak.

Par je vezu započeo samo nekoliko mjeseci nakon što je Kim u oktobru 2011. godine okončala 72 dana dugi brak s košarkašem Krisom Humphriesom (35). Osim vjenčanja s Krisom, iza sebe ima brak i s muzičkim producentom Damonom Thomasom (50) za kojeg se udala 2000. godine. Razišli su se nakon tri godine.

Par danas zajedno ima četvero djece: kćeri North (6) i Chicago (2) te sinove Sainta (4) i desetomjesečnog Psalma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije