"Nabukodonosor" / Američki reper Kanye West najavio da se okreće operi

19. 11. 2019. u 12:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Američki reper Kanye West objavio je da svoj muzički repertoar proširuje na operu te će njegova iduća produkcija nositi naziv "Nabukodonosor", a bit će izvedena u Los Angelesu 24. novembra.

West je tokom vikenda najavio opernu produkciju u kojoj će nastupiti gospel hor  "Sunday Service", s kojim je pjevač ove godine izveo brojne duhovne kršćanske napjeve, navodi Hina.

Operu, koja će se izvesti u kalifornijskoj dvorani Hollywood Bowl, režira italijanska konceptualna umjetnica Vanessa Beecroft, nekadašnja Westova desna ruka koja je s njim radila na modnom brendu Yeezy.

Nadahnuće za naziv opere Kanye je pronašao u babilonskome kralju Nabukodonosoru II, s kojim se nedavno uporedio u jednom intervjuu, spomenuvši da je i drevni kralj poput njega patio od bipolarnog poremećaja.

"Nabukodonosoru je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, što ga nije omelo u tome da ostane kralj", rekao je za Apple Music američki reper, koji se nedavno proglasio "najvećim savremenim umjetnikom".

Neki smatraju da je povratak pjevača vjeri, o čemu svjedoče nova opera, ali i zadnji album "Isus je kralj“, duboko povezan s njegovom borbom s bipolarnoim poremećajem. 

NEMA KOMENTARA