Virus došao u Buckinghamsku palaču: Radnik kraljice pozitivan na COVID-19

Radiosarajevo.ba
Virus došao u Buckinghamsku palaču: Radnik kraljice pozitivan na COVID-19
EPA / Britanska kraljica Elizabeth II

Kraljica Elizabeta II (93) napustila je Buckinghamsku palaču prije nekoliko dana kako se ne bi zarazila koronavirusom. Prije nego će kraljica otići u Winsdor osoblje se u palači testiralo na virus. Kako piše Mirror, jedan od njih pozitivan je na COVID-19.

"Radnik je doznao da je pozitivan prije no što je kraljica otišla u Windsor. Palača ima 500 članova osoblja pa, poput bilo kojeg radnog mjesta, nije nezamislivo da će se neko zaraziti", rekao je izvor iz kraljevske porodice. 

Svaki član osoblja koji je bio u kontaktu sa zaraženim, mora ići u samoizolaciju. Ipak, nije poznato je li kraljica bila u kontaktu s njim. Otkako se koronavirus proširio, kraljica je izbjegavala rukovanje s ljudima i bliske kontakte.

Kraljica je u Windsoru sa suprugom princom Filipom (98). Tamo idu svake godine za Uskrs, ovoga puta su odmor započeli ranije.

"Filip i ja stigli smo u Windsor, jasno nam je da je pred nama težak period i da je cijela zemlja i ostatak svijeta u velikoj brizi za zdravlje. Svima nam je savjetovano da promijenimo svoju uobičajenu svakodnevicu i prilagodimo se novonastaloj situaciji. Trebamo čuvati svoje zdravlje i misliti na ostale, na cijelu našu zajednicu, a posebice na one najosjetljivije. Mnogi od nas trebat će pronaći nove načine da ostanu u kontaktu s voljenima i porodicom te da ih osiguraju od opasnosti. Uvjerena sam da smo spremni na taj izazov. Možete biti sigurni da smo moja porodica i ja spremni odigrati našu ulogu u ovom svemu", stoji na službenom Instagram profilu kraljevske porodice.

U narednim vremenima će kraljevske dužnosti preuzeti njen unuk, princ William (37)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije