Meghan protiv kraljice: Koristit će brend uprkos zabranama

Radiosarajevo.ba
Meghan protiv kraljice: Koristit će brend uprkos zabranama
Foto: Twitter / Meghan Markle i princ Harry

Meghan Markle (38) navodno je prijateljima rekla da ne postoji ništa što bi zakonski spriječilo nju i princa Harryja (35) da koriste njihov brend Sussex Royal unatoč zabrani kraljice.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa riskiraju zatvaranje brenda na koji su potrošili desetke hiljada funti na web stranicu i zaštitni logo zbog korištenje riječi 'kraljevski' u njegovom nazivu.

Nakon dugotrajnih razgovora s Buckinghamskom palačom, kraljica i visoki dužnosnici presudili su da par ne može upotrijebiti riječ 'kraljevski' u nazivu brenda jer su se odrekli kraljevskih dužnosti kako bi započeli novi život u Kanadi.

No, prema prijateljima, Meghan vjeruje da nema zakonske zabrane nakon stupanja Megxita na snagu 31. marta.

„Meghan je izjavila da je globalni projekti na kojima rade govore sami za sebe te da su to ime odabrali kako bi zaštitili kraljevsku titulu, a ne da od tog profitiraju. Bez obzira na ime brenda, Harry i Archie imaju kraljevsku krv i nitko im to ne može oduzeti“, izjavio je izvor blizak kraljevskom paru.

Kraljica je jasno dala do znanja da ne prihvata da Meghan i Harry profitiraju od svog kraljevskog položaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije