Kraljica Elizabeta zadala težak udarac Harryju i Meghan

Radiosarajevo.ba
 Kraljica Elizabeta zadala težak udarac Harryju i Meghan
Foto: EPA-EFE / Meghan Markle, princ Harry i sin Archie

Harry i Meghan, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa moraju odbaciti titulu "kraljevski" nakon što su se povukli s dvora i odlučili biti finansijski samostalni.

Nakon dugotrajnih i složenih razgovora vjeruje se da se kraljica Elizabeta II. i visoki britanski dužnosnici složili kako je neprimjereno da par i dalje koristi riječ "kraljevski" u svojem "brendiranju" te se ne smiju više predstavljati kao dio kraljevske obitelji, piše Daily Mail, prenosi Jutarnji.

Naime, Harry i Meghan su potrošili desetke hiljada funta na novu internetsku stranicu 'Sussex Royal' kako bi upotpunili svoj vrlo popularan istoimeni Instagram profil.

Istovremeno su napravili prve poteze na pokretanju humanitarne organizacije "Sussex Royal - Fondacija vojvode i vojvotkinje od Sussexa", no taj će brend sada morati preimenovati.

Par je spomenuti logo želio registrirati kao svjetski logo za brojne aktivnosti, poput modnih brendova, knjiga i društvenih usluga.

Harry i Meghan navodno su prihvatili to da, u skladu sa svojim novim poslovima, neće moći koristiti kraljevske titule kao što su se nadali.

Ovakav razvoj događaja velik je udarac za njih jer moraju početi ispočetka i sve zamišljeno registrirati ponovo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije