Oglasila se kraljica Elizabeta: Evo kakva je sudbina mladog kraljevskog para

Radiosarajevo.ba
Oglasila se kraljica Elizabeta: Evo kakva je sudbina mladog kraljevskog para
Foto: EPA-EFA / Princ Harry i Meghan Markle

Nakon višesatne rasprave, završio je sastanak na kraljevskom imanju u Sandringhamu na kojem se odlučivalo kakva će biti sudbina princa Harryja (35) i Meghan Markle (38). O svemu se odmah nakon završetka javnosti obratila sama kraljica Elizabeta II. (93).

"Danas je moja porodica imala vrlo konstruktivne rasprave o budućnosti mog unuka i njegove porodice. Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo Harryjevu i Meghaninu želju za stvaranjem novog života kao mlade porodice. Iako bismo voljeli da oni ostanu stalno zaposleni članovi kraljevske porodice, poštujemo i razumijemo njihovu želju da žive samostalnijim životom kao porodica, a da pri tome ostanu cijenjeni dio kraljevske porodice. Harry i Meghan jasno su dali do znanja da se u svom novom životu ne žele pouzdati u javna sredstva. Stoga je dogovoreno da će nastupiti prijelazno razdoblje u kojem će vojvode od Sussexa provoditi vrijeme u Kanadi i Velikoj Britaniji. Ovo su složena pitanja o kojima će moja posla odlučiti i još je malo posla koji treba obaviti, ali zatražila sam da konačne odluke budu donesene u narednim danima", stoji u službenoj obavi britanske kraljice Elizabete II.

Kraljica Elizabeta - undefined

Foto: EPA-EFE: Kraljica Elizabeta

Na početku sastanka braća su rekli da su jako nesretni zbog netačnih navoda da je princ William maltretirao Harryja. 

"Porodica se veoma uzrujala zbog ponašanja vojvode i vojvotkinje od Sussexa, ne samo zato jer ima jak utjecaj na kraljicu, koja ima slabog supruga. Nakon svih problema s princem Andrewom, sad se mora boriti i s Harryjem koji se ponaša kao tinejdžer", rekao je izvor za strane medije, prenosi 24sata.hr. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije