Veliki problemi za poznati brend: Stigla tužba za trgovinu ljudima

0
Hina
Veliki problemi za poznati brend: Stigla tužba za trgovinu ljudima
Foto: Pexels / Modna marka na udaru skandala

Modna marka Abercrombie & Fitch nalazi se pod ozbiljnim optužbama nakon što je podignuta tužba u New Yorku koja kompaniju optužuje za financiranje operacije trgovine ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja.

Tužba dolazi nakon detaljne istrage BBC-ja koja je razotkrila optužbe da je bivši izvršni direktor Mike Jeffries koristio svoju poziciju kako bi iskorištavao muškarce.

Prema dokumentima tužbe, kompanija Abercrombie & Fitch omogućila je Jeffriesu "nesmetan pristup" resursima kako bi podržao njegov "zločinački pothvat". Osim toga, tužba također optužuje Jeffriesa i njegovog britanskog partnera Matthewa Smitha za seksualnu trgovinu, nedolično seksualno ponašanje i silovanje.

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Slučaj je pokrenut prema zakonu savezne države New York koji dopušta žrtvama podnošenje tužbi za seksualno zlostavljanje koje bi inače premašile rok zastare.

Glasnogovornik modne marke izjavio je da kompanija neće komentarisati slučaj, dok je Jeffriesov odvjetnik, Brian H. Bieber, također odlučio ne davati izjave, ističući da će se slučaj raspravljati na sudnici.

Bella Hadid šutila zbog prijetnji smrću: "Srce mi krvari od bola i traume koju gledam"

Bella Hadid šutila zbog prijetnji smrću: "Srce mi krvari od bola i traume koju gledam"

Odvjetnik Brad Edwards, koji zastupa neke od navodnih žrtava, izjavio je: "Zbog ove tužbe i hrabrih muškaraca koji su istupili, Abercrombie će morati odgovarati za svoje mnoge neprihvatljive radnje i nedjelovanja koji su uništili živote desetaka mladića."

Ranije ovog mjeseca, BBC je objavio detalje istrage o visoko organiziranoj mreži koja je koristila posrednike kako bi regrutirala mlade odrasle muškarce za događaje povezane s Jeffriesom i Smithom. Abercrombie & Fitch (A&F) je u svom odgovoru na ove optužbe izrazio zgražanje i šok zbog Jeffriesovog ponašanja.

Ovaj slučaj stavlja Abercrombie & Fitch u središte pozornosti i ističe važnost borbe protiv trgovine ljudima i seksualnog iskorištavanja. Slučaj će se dalje razvijati na sudnici, a javnost će pažljivo pratiti ishod ovog postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije