Teška sudbina poznatog glumca: Bila mu je sve, a onda je donio najtežu odluku u svom životu

0
Radiosarajevo.ba
Teška sudbina poznatog glumca: Bila mu je sve, a onda je donio najtežu odluku u svom životu
Foto: Društvene mreže / Liam Nesson

Holivudski glumac Liam Neeson (71) doživio je tešku sudbinu nakon 15 godina braka. I dalje tvrdi kako kada čuje otvaranje vrata, pomisli da će je vidjeti i čuti. 

Natasha Richardson i Liam prvi put su se susreli 1993., kada je dobio ulogu u filmu Anna Christie. Bio je šarmantan i zgodan, a povezivali su ga s mnogo žena. Natasha je u tom periodu bila udana za producenta Roberta Foxa. 

"Nikada nisam imao takvu eksplozivnu hemijsku situaciju s glumicom", rekao je Liam. Iako su se jedno drugome udvarali, Neeson nije bio pretjerano zaljubljen u nju u ranim fazama njihove veze. Na njen rođendan poslao joj je čestitku: "Stižeš me. Puno ljubavi, Oscar." Nju je to uznemirilo jer je smatrala da u poruci nema strasti i da zvuči kao poruka prijatelju. Pitala ga je o budućnosti njihove veze. Priznao joj je da se zaljubio u nju odmah.

Haris Zahiragić: 'Mi nismo pripremili tortu za razliku od nekih, ali nosimo crne kravate'

Haris Zahiragić: 'Mi nismo pripremili tortu za razliku od nekih, ali nosimo crne kravate'

"Ovo je stvarno i originalno i nešto je što se mora zaštititi", rekao je Neeson. Nakon što su prepoznali svoje osjećaje, vjenčali su se 1994. na farmi u New Yorku. Sina Micheala (28) dobili su 1995., a 1996. je neočekivano zatrudnjela i iste godine dobili su sina Daniela (27). Činilo se kako njihovoj sreći nema kraja, a onda je u martu 2009. Natasha imala nesreću na skijanju u Kanadi. Zadobila je tešku povredu mozga jer nije nosila kacigu. U početku je djelovala dobro i odbila je medicinsku pomoć, a ono što je trebala biti lakša povreda glave, zapravo je bila smrtonosna. 

Liam je u to vrijeme radio u Torontu i odjurio je do bolnice kod svoje supruge. Doktori su ga obavijestili da se ništa ne može napraviti da bi je spasili. 

Liam Nesson
Foto: Društvene mreže: Liam Nesson

"Ušao sam i rekao joj da je volim. Rekao sam: 'Dušo, nećeš se vratiti iz ovoga. Udarila si se u glavu', ispričao je. Liam je bio primoran donijeti najgoru odluku u svom životu. Pristao je da se njegovoj supruzi skine aparat koji je držao na životu. Natasha je u 45. godini preminula, dva dana nakon incidenta. Neeson se nakon toga skrivao od medija i tugovao u svoja četiri zida, prenose srbijanski mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije