... / Usvojila ga, zaradila na njemu i odbacila ga: Popularna YouTuberka odrekla se sina

30. 05. 2020. u 14:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Youtuberica Myka Stauffer i njen suprug James prije skoro tri godine posvojii su dječaka iz Kine, a danas su šokirali cijeli svijet kada su u videu objavili da su ga dali na ponovno usvajanje. Razlog? U trenutku kada su ga posvojili nisu znali da dječak autističan...

Ovu vijest obznanili su u sedam minuta dugačkom videu koji su objavili na YouTubeu, a koji je, naravno, izazvao lavinu komentara.

"Kada je Huxley došao kući, imao je puno više potreba kojih nismo bili svjesni, ai to nam nisu rekli", rekao je James u videu. "Stvarno nam je teško slušati medicinske stručnjake te puno njihovih povratnih informacija i stvari koje su uznemirujuće."

"Nikad nismo željeli biti u ovom položaju. I pokušavali smo udovoljiti njegovim potrebama i pomoći mu u što većem broju. Uistinu ga volimo."

Također je naglasio da kod međunarodnog posvajanja djece postoje mnoge nelogičnosti i stvari koje nisu transparentne, a kad je Huxley došao k njima, tvrde, shvatili su da su prevareni.

Myka je dodala da se Huxley sada nalazi u drugoj obitelji koja će ga jednako voljeti, te naglasila da njegova nova mama ima medicinsko iskustvo koje će mu biti od velike pomoći.

"On je jako sretan i dobro se osjeća", istaknula je.

No, njihova šokantna odluka razbjesnila je internetske korisnike koji su Myku i Jamesa prozvali neodgovornima.

''Dječak nije ljubimac. Nikada ne bi to učinila da ti je biološki sin", "Dala si svoje dijete nakon što si shvatila da usvajanje nije tako lagano kao sve ostalo u tvom životu. Ove Instagram majke su najodvratnije", "Zamisli da usvojiš dječaka iz Kine s posebnim potrebama, odvojiš ga od svega što mu je poznato pa ga za par mjeseci proslijediš nekom drugom", samo je jedan dio komentara, piše Jutarnji.

Pojedini su im dali podršku, navodeći kako situaciju "ne može shvatiti niko ko je nije i sam prošao".

Par je zamolio da se poštuje njihova privatnost i dodao da ne žele govoriti o daljnjim razlozima ove odluke. No, samo prije nekoliko mjeseci Myka je na YouTubeu podijelila video u kojem je htjela proslaviti dvije godine od posvajanja Huxleyja.

Također je nekoliko puta pokretala humanitarne akcije, u kojima je tražila novac za pomoć u odgajanju ovog dječaka, u sklopu kojih je zaradila hiljade dolara...

Par ima još četvero djece, a nakon video objave ona se požurila i na Twitteru osvježila podatak o broju djece. Umjesto pet, sada piše - četiri.

Ne tako davno Myka je na svom Twitteru napisala da je posvajanje bilo izuzetno teško i komplicirano, ali jedno od njenih najdražih putovanja u životu.

"Obožavam sve oko ovog dječaka i ne bih ga mijenjala nizašto", napisala je tada, ali čini se da je promijenila mišljenje.

NEMA KOMENTARA