Snimak / YouTuber na udaru kritika: Ljudi ne vjeruju šta je uradio da uđe u prvu klasu

26. 01. 2020. u 08:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares:7

Australski YouTuber Jamie Zhu razbjesnio je svoje obožavatelje nakon objave videosnimke na kojoj lažira povredu kako bi dospio u poslovnu klasu.

Ovaj dvadesetogodišnjak počinje svoju videosnimku pod nazivom „Kako besplatno letjeti poslovnom klasom“ objašnjenjem da mu slijedi veoma dug međunarodni let. Na videosnimci je prikazano kako u jednoj trgovini kupuje zimske čizme, takozvane „moon boots“, koje je obuo kako bi stvorio privid slomljenog gležnja.

Zatim se ukrcao na avion i požalio da mu noga ne može stati između sjedala ekonomske klase.

Jamie je upitao stjuardesu može li se premjestiti na drugo sjedalo, nakon čega nastupa kadar u kojem se YouTuber smješka u kameru, sjedeći u poslovnoj klasi, dok ga osoblje obavještava da stiže hrana.

Neki od gledatelja videosnimke posumnjali su da je riječ o šali i da je Jamie cijelo vrijeme imao karte za poslovnu klasu, ali je YouTuber kasnije u jednom televizijskom programu potvrdio vjerodostojnost snimke. Čim se našao u poslovnoj klasi, Jamie se riješio zimskih čizama, uživajući u blagodatima raskošnije usluge.

Ni sam nije mogao vjerovati da mu je prevara pošla za rukom, iako su njegovi obožavatelji bili manje impresionirani.

Uslijedila je lavina komentara u kojoj je YouTuber prozvan škrticom, prevarantom i neiskrenim gubitnikom bez poštovanja. Gledatelji su istaknuli da je to što je Jamie Zhu učinio zloupotreba usluge i da je oštetio nekoga kome bi takva pomoć zaista bila potrebna. YouTuber se ogradio od optužbi, a kritičarima je poručio da nauče šta je šala.

KOMENTARI (1)