"Ako ovo čitate, znači da sam preminula": Potresna posljednja poruka influenserke Nicky Newman

0
Radiosarajevo.ba
"Ako ovo čitate, znači da sam preminula": Potresna posljednja poruka influenserke Nicky Newman
Foto: Instagram / Nicky Newman

Nicky Newman, jedna od najposvećenijih influenserki u borbi protiv raka dojke, preminula je u dobi od 35 godina. 

Newman se nakon dijagnoze raka dojke posvetila dizanju svijesti među ženama širom svijeta. Njen moto je bio: "Zgrabi život!" te se trudila povećati vidljivost ranog otkrivanja raka dojke.

Njen cilj bio je jednostavan i plemenit: spriječiti da druge žene prođu kroz ono što je ona doživjela posljednjih pet godina. S obzirom na to da svake godine 2.3 miliona žena dobije dijagnozu raka dojke, a 685.000 umre od iste, Nickyna poruka bila je važna i potrebna.

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

Dijagnozu je dobila 2018. godine, a kada je primljena u bolnicu, testovi su otkrili tumor u njenim prsima koji se već proširio, metastazirao i bio neizlječiv.

Uprkos teškim vijestima, Newman se posvetila radu na podizanju svijesti sa osmijehom.

Nicky Newman je obavijestila svoje pratioce na Instagramu: "Ukoliko ovo čitate, znači da sam preminula. Borila sam se pet godina, nije loše za nekog sa rakom dojke u četvrom stadiju!"

Poruku je objavio Nickyn muž sedmicu dana nakon njene smrti.

"Nisam ništa izgubila. Jednostavno je, rak je pobijedio i to je u redu, svi smo znali da će se to desiti.", navodi Nicky u svojoj posljednjoj poruci.

Brojni pratioci su ostavili dirljive poruke u komentarima, a njen muž obećava da će nastaviti pružati informacije, podršku i nastaviti dizati svijest o raku dojke u Nickyno ime.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije