Tragedije na koncertima: Žene preminule na nastupima Robbie Williamsa i Taylor Swift

0
Radiosarajevo.ba
Tragedije na koncertima: Žene preminule na nastupima Robbie Williamsa i Taylor Swift
Foto: EPA / Taylor Swift i Robbie Williams

Nakon tragičnog događaja prvog dana koncerta pjevačice Taylor Swift (33), kada je 23-godišnja obožavateljica preminula zbog velikih vrućina, druga večer nije bila pošteđena problema.

Na drugom koncertu, vrućina je dosegnula nepodnošljivu razinu, što je rezultiralo poteškoćama za samu pjevačicu koja se počela gušiti na pozornici.

"Ne mogu vjerovati da uopće ovo pišem. S tugom u srcu javljam da smo izgubili obožavateljicu prije večerašnjeg koncerta. Ne mogu riječima opisati koliko sam slomljena. Imam jako malo informacija, znam da je bila predivna i jako mlada.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

O ovome neću moći pričati na pozornici jer me preplavi tuga kada i samo pokušam pričati o tome. Želim reći da mi je žao i da su moje misli s porodicom i prijateljima preminule obožavateljice. Ovo je posljednja stvar za koju sam mislila da se može dogoditi kada sam planirala nastup u Brazilu", napisala je pjevačica na svom Instagramu. 

Smrtni slučaj također je pratio nastup pjevača Robbieja Williamsa (49), gdje je 70-godišnja žena preminula od posljedica pada. Nesretna žena pala je niz šest redova na stadionu Allianz u Sydneyju dok je izlazila s koncerta, te je unatoč naporima bolničkog osoblja, preminula nakon što je bila u induciranoj komi.

Slavni komičar Marlon Wayans otkrio: 'Imam kćerku koja je postala sin'

Slavni komičar Marlon Wayans otkrio: 'Imam kćerku koja je postala sin'

Swift je otkazala drugi koncert koji je trebao biti istog vikenda zbog smrti obožavateljice prvog dana, izražavajući svoje duboko žaljenje na Instagramu. Tokom drugog nastupa, pjevačica je zaustavila koncert zbog napada kašlja i problema s disanjem, tražeći da se njenim obožavateljima donosi voda.

Ova nesretna nizozemska serija događaja ukazuje na ozbiljne izazove s kojima se suočavaju izvođači i publika tokom glazbenih događaja, podsjećajući nas na važnost sigurnosnih mjera i brze reakcije u sličnim situacijama, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije