Shakira se nagodila sa španskim tužilaštvom, evo koliko će novca platiti

1
Radiosarajevo.ba
Shakira se nagodila sa španskim tužilaštvom, evo koliko će novca platiti
Foto: EPA - EFE / Shakira na sudu u Barceloni

Kolumbijska pop zvijezda Shakira (46) nagodila se u ponedjeljak s tužiteljima, čime je izbjegla suđenje u Barceloni pod optužbom da nije platila 14,5 miliona eura (28,43 miliona KM) poreza na dohodak u Španiji između 2012. i 2014. godine.

Kao dio dogovora prihvatila je optužbu i pristala platiti 50 posto iznosa navodnog dugovanja, što je oko 7,3 miliona eura (14,31 miliona KM).

Također je prihvatila platiti novčanu kaznu od 438.000 eura (858.712 KM) kako bi izbjegla trogodišnju zatvorsku kaznu, rekao je sudija tokom ročišta.

Nova teška saobraćajna nesreća na bh. cestama: Tri osobe hitno prevezene u bolnicu

Nova teška saobraćajna nesreća na bh. cestama: Tri osobe hitno prevezene u bolnicu

Obučena u ružičasto odijelo, usklađeno s ružičastom torbicom i sunčanim naočalama, stigla je nekoliko minuta prije 10 sati ujutro u pratnji svojih advokata, dok su brojni mediji čekali pred zgradom suda u Barceloni.

U četvrtak navečer je Shakira osvojila dvije muzičke nagrade Latin Grammy u Sevilli, gradu na jugu Španije.

Shakira na optuženičkoj klupi: Za svjedoke pozvano stotine ljudi

Shakira na optuženičkoj klupi: Za svjedoke pozvano stotine ljudi

Prethodno je pjevačica najavila borbu protiv, kako je rekla, lažnih optužbi.

Tužiteljstvo je tražilo zatvorsku kaznu u trajanju do osam godina i povrat poreza koje, kako navodi, duguje.

Po navodima tužiteljstva, Shakira provodi više od pola godine u Španiji pa je ondje trebala platiti porez. Također se navodi da je nekretnina u Barceloni, koju je kupila u maju 2012., služila kao porodična kuća.

Globalna zvijezda tokom godine održava brojne koncerte diljem svijeta, boraveći puno u inozemstvu, te je ranije njena odbrana navodila da prihod ostvaruje ondje, kao i brojni svjetski umjetnici, a ne u Barceloni.

Shakira je 11 godina živjela s bivšom fudbalskom zvijezdom Barcelone i reprezentacije Španije Gerardom Piqueom, a par ima dvoje djece. Pjevačica, čije je puno ime Shakira Isabel Mebarak Ripoll, preselila se u Miami nakon rastave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije