Tom Cruise pobjesnio zbog Zlatnog globusa, a najviše je ljut na - Brada Pitta

3
Radiosarajevo.ba
Tom Cruise pobjesnio zbog Zlatnog globusa, a najviše je ljut na - Brada Pitta
Foto: IMDb / Tom Cruise i Brad Pitt u filmu 'Intervju s vampirom'

Još ranije u decembru objavljene su nominacije za Zlatni globus, a hrpa imena na popisu istaknutih glumaca, glumica, filmova i serija su više manje bili očekivani.

Ipak, jedna je velika zvijezda ostala zakinuta za nominaciju i već sedmicama ne krije ljutnju i razočaranje.

Izvrsni Top Gun: Maverick je očekivano zaradio nominaciju za najbolji igrani film, a našao se i na popisu za najbolji soundtrack, ali na popisu među kanditatima za najboljeg glumca nema glavne zvijezde filma - Toma Cruisea.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Za Toma Cruisea ne postoji nemoguća misija: Skočio motociklom sa litice

Za Toma Cruisea ne postoji nemoguća misija: Skočio motociklom sa litice

Prema izvoru bliskom poznatom glumcu, Tom Cruise nije baš najbolje primio tu vijest, a svoj bijes je usmjerio i prema slavnom kolegi - Bradu Pittu, koji je zaradio nominaciju za najbolju mušku sporedbu ulogu u Babylonu.

Prema pisanju Radar Onlinea, Cruise u Pittu vidi velikog konkurenta već desetljećima, još od kad su zajedno snimali Intervju s vampirom, 1994 godine. Tada je čak došlo i do sukoba između dvojice glumaca, a Brad Pitt je kasnije pričao kako mu je bilo užasno naporno raditi s Cruiseom.

"Tom je jako loše primio činjenicu da je Brad još jednom izmuzao svoj odnos sa stranim novinarima kako bi se dobro pozicionirao u izboru s filmom koji mnogi smatraju inferiornijim od Top Guna", rekao je insajder. "Što se Toma tiče, Brad je kriv za ovu situaciju."

Prema drugim izvorima, Tom je opsjednut Bradom Pittom i želi biti bolji od njega, iako mu to nikako ne uspijeva. Cruise je dosad imao tri nominacije za Oscara, ali ga nikada nije osvojio, dok je Brad Pitt konačno uzeo kipić prije dvije godine ulogom u filmu Bilo jednom… u Hollywoodu.

"Tom je očekivao da će otići sa Zlatnim globusom za najboljeg glumca, možete onda misliti kako se osjećao kad je vidio da nije ni među nominiranima", dodao je izvor, piše Miss7.

Ipak, postoji drugi razlog zbog kojeg je možda Tom Cruise izostao s liste nominiranih. Razlog treba tražiti u njegovom prošlogodišnjem potezu, kad je vratio tri osvojena Zlatna globusa iz protesta prema holivudskom udruženju stranih novinara (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) zbog nedostatka raznolikosti i navodne korupcije. 

Ispostavilo se kako među 90-ak članova s pravom glasa nema nijedne osobe koja nije bijelac, zbog čega se zatražilo hitno provođenje reformi. Cruise je vratio trofeje osvojene u sljedećim kategorijama: za najboljeg glumca u Jerryju Maguireu 1997, za najboljeg glumca u Rođen 4. srpnja 1990. i za najboljeg sporednog glumca u Magnoliji 2000. 

Mnogi smatraju da je krivac za ovakvu odluku isključivo organizacija koja dodjeljuje Zlatne gloobuse, koja se na ovaj način revanšira Tomu Cruiseu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije