Sud otkrio: Otac Britney Spears od 2009. sebi plaćao 16.000 dolara mjesečno

0
Radiosarajevo.ba
Sud otkrio: Otac Britney Spears od 2009. sebi plaćao 16.000 dolara mjesečno
Foto: Variety / Britney i Jamie Spears

Novi advokat Britney Spears, Mathew Rosengart, u ponedjeljak je uputio zahtjev za uklanjanje Jamiea Spearsa, njenog oca, s pozicije njenog staratelja.

Dokumenti uključuju izjave podrške Britneyne majke Lynne Spears i koskrbnika Jodi Montgomery da se Jamie Spears ukloni s mjesta staratelja, piše Business Insider

"Gospodin Spears je dobro profitirao zahvaljujući poziciji staratelja svoje kćerke. Samo kao ilustracija, najmanje od 2009. godine Spears je sebi plaća 16.000 dolara mjesečno, što je 2.000 dolara više nego što je dodijelio kćerki", otkrio je Rosengart.

"Spears također sebi plaća dodatnih 2.000 dolara mjesečno za kancelarijske troškove od pjevačicinog novca", dodao je Rosengart.

Rosengart također kaže da je Jamie Spears platio više timova skupih advokata da zastupaju njega, uključujući i akcije protiv rutinskih izričitih želja njegove kćerke.

"Uz tu mjesečnu naknadu, Spears je sebi uplatio dio prihoda ostvarenih nastupima. Navodno je primio 1,5 posto bruto prihoda ostvarenog pjevačicinim nastupima i prodajom robe povezane s njenim imenom i brendom", napisao je Rosengart u prijavi.

Također, naveo je kako je od Spearsinog nastupa u Las Vegasu zaradio najmanje 2 miliona dolara, a od turneje "Femme Fatale" najmanje 500.000 dolara.

"On je njen staratelj i njegova uloga bi trebala donijeti odgovornost, a ne korist", rekao je Rosengart.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije