Slavni glumac iskreno o svojim najtežim danima: Pio sam čak i na poslu

Radiosarajevo.ba
Slavni glumac iskreno o svojim najtežim danima: Pio sam čak i na poslu
Facebook / John Goodman u seriji "Roseanne"
Javnosti najpoznatiji po ulozi Dana Connera iz popularne serije "Roseanne", američki glumac John Goodman u posljednjem je intervjuu progovorio o svojoj dugogodišnjoj borbi s alkoholizmom.

Posljednjih deset godina John Goodman nije okusio kap alkohola, a sve kako bi se riješio dugogodišnje ovisnosti o istome. Put ka ozdravljenju nije uvijek bio lak, a sada je sasvim otvoreno progovorio o svojoj borbi u intervjuu za Sunday Today.

"Imao sam sreće jer su me još uvijek angažirali za razne projekte, ali činjenica je da sam pio čak i na poslu. Nisam mogao jasno izgovarati tekst, u licu sam bio toliko crven da bi se najlakše opisao kao saobraćajni znak stop", započeo je svoj razgovor slavni američki glumac, a onda opisao trenutak kada je shvatio da je prešao svaku mjeru.

"Sjećam se da sam morao na dodjelu Emmyja, a zbog toga sam propustio i probe na setu. Bio sam alkoholiziran i nisam prestajao piti. Tresao sam se, ali i dalje sam pio. U jednom trenutku shvatio sam da moram u bolnicu. Pozvao sam suprugu Annu, koja mi je nakon nekoliko telefonskih poziva osigurala mjesto u centru za odvikavanje", prisjetio se 65-godišnjak koji je na redovne tretmane liječenja od alkoholizma odlazio punih deset godina.

Nakon iskrenog priznanja, struka mu je ponovo dala novu šansu da dokaže svoj talenat, pa ga tako uskoro možemo pratiti i u novim epizodama kultne serije Roseanne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije