Slavna Robin otkrila znake raka jajnika koji je pobijedila u 25. godini!

Radiosarajevo.ba
Slavna Robin otkrila znake raka jajnika koji je pobijedila u 25. godini!
Kanadska glumca Cobie Smulders, koja je bh. javnosti prvenstveno poznata po ulozi Robin iz serije "Kako sam upoznao vašu majku", otkrila je kako je na početku snimanja, u 25. godini otkrila da ima rak jajnika.

Nakon više operacija i promjene stila življenja, Cobie je pobijedila rak, a ni njena plodnost nije dovedena u pitanje, piše Glamour.

Nakon bolesti, rodila je dvije zdrave djevojčice.

Smulders je otkrila kako je prije otkrića bolesti osjećala kako nešto nije uredu. Nije imala dovoljno energije, osjećala je zamor, pritisak u abdomenu... sve su ovo znaci raka jajnika, otkriva doktor Douglas Levine iz New Yorka. 

Lista ujedno uključuje i bol u zdjelici, nadimanje, bolne menstruacije, često uriniranje, zatvor, promjena u radu crijeva.

No, imajte na umu da su mnogi od ovih simptoma normalni tokom redovitog ciklusa koji žene imaju svaki mjesec.

Pa kako ih razlučiti?

"Ako se pogoršavaju i ne osjećate da vam je lakše, ako traju više od dvije sedmice - potražite savjet ljekara. Ne morate se odmah alarmirati, jer svi mi doživimo iste simptome s vremenom, potrebno je da reagirate ako se pogoršaju", pojašnjava Levine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije