Ovako danas izgleda djevojčica koja je posudila glas slatkoj Boo

Radiosarajevo.ba
Ovako danas izgleda djevojčica koja je posudila glas slatkoj Boo
/ Disney
Kada je prije 15 godina prvi put prikazan film Čudovišta iz ormara (Monsters Inc), svi smo bili oduševljeni profesionalnim "uplašivačima" Sallyjem i Mikeom.

No, najveće simpatije je pobrala malena Boo, koja je izazvala haos u zamišljenom svijetu ova dva čudovišta.

Dok su dva glavna čudovišta tumačili Billy Crystal i John Goodman, djevojčica koja je dala glas neustrašivoj Boo je Mary Gibbs koja danas ima 20 godina i aktivno se bavi jogom. 

Disney_glas_Boo4.JPG - Ovako danas izgleda djevojčica koja je posudila glas slatkoj Boo

Mary je inače vrlo aktivna na društvenim mrežama te svoje pratitelje povremeno oduševi starom fotografijom sa snimanja šašavih čudovišta. Pogledajte galeriju.

Disney_glas_Boo2.JPG - Ovako danas izgleda djevojčica koja je posudila glas slatkoj Boo

Čudovišta iz ormara  je američki kompjutersko-animirani film iz 2001. godine studija Pixar. To je bio četvrti po redu Pixarov dugometražni animirani film. Redatelji filma su Pete Docter, Lee Unkrich i David Silverman, a scenaristi Andrew Stanton, Dan Gerson, Robert L. Baird, Rhett Reesei i Jonathan Roberts.

Premijera je bila 2. novembra 2001. godine u SAD-u. Film je doživio veliki uspjeh i veoma pozitivne kritike. Zaradio je preko 525 miliona američkih dolara diljem svijeta.

Zaplet

Jednoga dana, čudovište iz ormara zaboravilo je zatvoriti vrata od dječije sobe pa je se tako jedna mala djevojčica ušunjala unutra i otkrila je nepoznati čudovišni svijet i tvornicu. Naime, kao glavno pogonsko gorivo u čudovišnoj tvornici je dječiji plač. U toj tvornici rade raznorazna čudovišta koja iskaču iz ormara, plaše djecu i sakupljaju dječiji plač. Zabranjen im je dodir s djecom jer misle da su djeca otrovna. Kada su "Mate i Sale"  otkrili djevojčicu, Boo, pokušavaju je vratiti nazad u njen svijet, no djevojčica im pobjegne i unese nemir među čudovišta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije