Premijera filma: 'Doktor Strange' stigao u Sarajevo

S. Š. J.
Premijera filma: 'Doktor Strange' stigao u Sarajevo
U srijedu je u Meeting Pointu održana svečana premijera dugoočekivanog svjetskog hita 'Doktor Strange'.

Oni koji su imali sreću da nabave ulaznice za večerašnju premijeru ove Marvelove ekranizacije, prije projekcije su prisustvovali i simboličnoj izložbi radova ilustratora i strip crtača Enisa Čišića, jednog od rijetkih umjetnika/crtača sa naših prostora koji radi za studio Marvel.

Čišić se ubrzo i obratio prisutnima, zahvalivši se na inicijativi da se organizira njegova mala izložba pred prikazivanje Marvelovog filma, te je poželio svima da uživaju u novom ostvarenju ove "kuće ideja".

A kada je bilo vrijeme za početak filma, kako se moglo i očekivati - kino dvorana bila je puna posjetitelja koji su željno iščekivali novi hit režisera Scotta Dericksona. On je ujedno uz pomoć C. Roberta Cargilla i Jona Spaihtsa uradio i scenarij. 

Svjetski poznatog neurohirurga Strangea, koji spoznaje mistične moći nakon strašne automobilske nesreće, glumi slavni Benedict Cumberbatch.

U filmu se još pojavljuju Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Michael Stuhlbarg, Benjamin Bratt, Scott Adkins, Mads Mikkelsen i Tilda Swinton.

U čudesni svijet doktora Strangea ćemo svi moći zaviriti već trećeg novembra kada počinje redovna distribucija u kinima širom BiH.

Zaplet 

Iz Marvela dolazi Doktor Strange, priča o neurohirurgu svjetskog glasa dr. Stephenu Strangeu, čiji se život promijeni zauvijek nakon užasne prometne nesreće u kojoj mu ruke završe smrskane i neupotrebljive. Medicina mu ne može pomoći i prisiljen je tražiti izlječenje i nadu na neobičnom mjestu, tajanstvenoj enklavi Kamar-Taj. Ubrzo shvaća da ona nije samo iscjeliteljski centar već i prva crta u borbi između neviđenih sila tame koje su odlučne uništiti naš svijet.

Strange je ubrzo, naoružan novostečenim čarobnim moćima, prisiljen izabrati hoće li se vratiti svojem životu u kojem ima bogatstvo i visok društveni status, ili će napustiti sve to i braniti svijet kao najmoćniji postojeći čarobnjak. Pridružite se Strangeu u njegovom opasnom, zagonetnom i čudesnom putovanju kada Marvelov Doktor Strange počne igrati u kinima, trećeg novembra.

DOKTOR STRANGE - MARVEL STUDIOS

Svjetska premijera dugoiščekivanog Doktora Strangea održana je u Hong Kongu 13. oktobra 2016. godine a kritičari su je odlično primili, posebno pohvalivši glumačku ekipu.

Već od 1980-ih se govorilo o adaptaciji scenarija za film, dok Paramount nije 2005. godine otkupio prava u ime Marvel Studija. U junu 2014. je dogovoreno da će Derrickson režirati film, dok je u decembru te iste godine, Cumberbatch dobio glavnu ulogu.

Žanr: Akcijska avantura

Datum distribucije: 3. novembar 2016.

Uloge: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Michael Stuhlbarg, Scott Adkins, Benjamin Bratt with Mads Mikkelsen and Tilda Swinton

Režiser: Scott Derrickson

Producent: Kevin Feige

Izvršni producenti: Louis D’Esposito, Stephen Broussard, Victoria Alonso, Charles Newirth, Stan Lee

Scenarij: Jon Spaihts and Scott Derrickson & C. Robert Cargill

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije