Slavna oskarovka od sinova tajila da je glumica: 'Dugo su mislili da se bavim građevinskim radovima'

1
Radiosarajevo.ba
Slavna oskarovka od sinova tajila da je glumica: 'Dugo su mislili da se bavim građevinskim radovima'
Foto: EPA / Jodie Foster

Oskarovka Jodie Foster svoj privatan život već godinama drži daleko od očiju javnosti, a sada je otkrila da je onaj profesionalni dugo skrivala od svojih sinova, danas 25-godišnje Charlesa i tri godine mlađeg Christophera kojeg od milja zove Kit.

Ovih je dana naime, u razgovoru za američku TV postaju ABC otkrila kako svojoj djeci dok su bile mala nije nikada govorila čime se bavi.

"Jednostavno nisam željela da o meni razmišljaju kao filmskoj zvijezdi. Htjela sam da me znaju kao svoju mamu i osobu koja je otišla nešto raditi. Samo nisam željela da ih zbuni čime zarađujem za život", ispričala je oskarovka koja je sinove rodila dok je bila u vezi s producenticom Cydney Bernard, a identitet oca nikada nije otkrila.

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Glumica je otkrila kako je starijeg sina Charlieja ponekad znala dovesti na filmski set, ali kako ju nije gledao dok glumi, mališan je tada mislio da se ona bavi sasvim nečim drugim.

"Pokazivala sam mu razne filmske setove koji su se gradili po studijima i on je dugo mislio da se bavim građevinskim radovima", objasnila je Jodie.

'Nyad' je novi Netflixov biografski film s Annette Bening i Jodie Foster u glavnim ulogama

'Nyad' je novi Netflixov biografski film s Annette Bening i Jodie Foster u glavnim ulogama

Ali kada je već shvatio čime mu se mama bavi dječji naivno probao ju je nagovoriti da mu namjesti koju ulogu.

"‘Želim biti u filmovima. Zašto mi ne možeš naći posao? A ja mu kažem: 'To moraš zaraditi. Ako želiš biti glumac, moraš se početi prvo baviti pozorištem'. Zatim mi on je odgovorio kako ga to ne zanima jer samo želi biti poznat i vidjeti svoje lice na filmskom platnu", otkrila je 2007. u razgovoru za magazin More.

A sada kada ju joj sinovi već veliki i dobro znaju da ono čime im se mama bavi nije baš lak i jednostavan posao, voditeljica ju je pitala je li s njima ponekad pogleda neki od svojih starih filmova.

"Ima nekoliko filmova koje im nikada ne bih pokazala da me ne zezaju. Ionako me zezaju zbog filma Nell (gdje glumi mladu ženu koja je odrasla u šumi i nikada nije imala dodir s civilizacijom) kojeg nisu ni pogledali. Ali mislim da će gledati seriju True Detective jer im je to zanimljivo"‘, rekla je glumica o HBO-ovoj seriji čija se četvrta sezona s njom u glavnoj ulozi počela emitirati 14. janaura na platformi HBO.

A ponosna mama u novembru je snimljena sa starijim sinom Charlijem u šetnji New Yorkom gdje on živi i radi kao znanstveni asistent na Univerzietu Princeton.

I tu je sigurno na mamu, jer Jodie Foster završila je srednju školu na francuskom jeziku i s najboljim ocjenama diplomirala književnost na slavnom Univerzitetu Yale.

Glumica je inače od 2014. u braku s Alexandrom Hedison, američkom fotografkinjom, rediteljicom i glumicom, piše Gloria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije