'Nyad' je novi Netflixov biografski film s Annette Bening i Jodie Foster u glavnim ulogama

0
Radiosarajevo.ba
'Nyad' je novi Netflixov biografski film s Annette Bening i Jodie Foster u glavnim ulogama
Foto: Netflix / Novi film Nyad

U nizu biografskih filmova uskoro će se pojaviti jedan koji s nestrpljenjem očekujemo.

Riječ je o filmu Nyad, koji bi, zbog same radnje pa do fenomenalnih uloga, lako mogao postati veliki hit. 

Glavnu ulogu Diane Nyad preuzela je iznimno talentovana Annette Bening, a nikad razočaravajuća Jodie Foster preuzela je ulogu Bonnie Stoll, njene najbolje prijateljice i trenerice koja je vodi na njenom putu ka rušenju gotovo nestvarnog rekorda.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Povrh slavne glumačke postave, Nyad su režirali Elizabeth Chai Vasarhelyi i Jimmy Chin, koji će, nakon uspjeha Oscarom nagrađenog dokumentarca Free Solo, napraviti svoj narativni debi u ovoj drami. Scenarij je inspiriran autobiografijom Diane Nyad, Find a Way, a napisale su ga Ann Biderman i Julie Cox. Dakle, što još znamo o filmu Nyad, koji je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2023. godine i već sada se čini da će podgrijati iznimno konkurentnu utrku za najbolju glumicu i najbolju sporednu glumicu na Oscarima 2024.? 

Službeni sinopsis Netflixa glasi: Kada je Diana Nyad stigla na obalu Key Westa nakon 53 sata napornog plivanja preko epskog oceana, ne samo da je postavila svjetski rekord – postavši prva osoba koja je preplivala vode pune morskih pasa između Kube i Floride bez kaveza za zaštitu — također je uspjela ispuniti san za kojim je prvi put pojurila u 28 godini, a napokon ostvarila kad je imala 64!'

Diana je zapravo odrasla u svijetu natjecateljskog plivanja i od svojih dvadesetih gajila je san o plivanju od Kube do Floride bez pomoći kaveza za morske pse. U petom pokušaju, u dobi od 64 godine, konačno je ostvarila svoj san. U traileru pogledaj kako Annette i Jodie čine vraški sjajan tim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije