Internet 'bruji' o nevjerovatno napetom trileru na Netflixu: "Plakao sam... nisam mogao disati!"

0
Radiosarajevo.ba
Internet 'bruji' o nevjerovatno napetom trileru na Netflixu: "Plakao sam... nisam mogao disati!"
Foto: Netflix / Scena iz filma Accused

Čini se da postoji jedan posebno napet triler koji je naizgled prošao nezapaženo na Netflixu unatoč tome što je na Rotten Tomatoesu zauzeo impresivnu 100-postotnu ocjenu.

Britanski film Accused, u kojem glumi Chaneil Kular, ostavlja publiku u suzama i, kako tvrde, skoro nesposobnim za disanje.

U režiji Philipa Barantinija, idejnog tvorca filma Boiling Point, film se fokusira na Harrija (Kular) koji bespomoćno postaje središte ludnice društvenih medija koji ga pogrešno identificiraju kao traženog teroristu. 

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Film dolazi do vrhunca kada je Harri prisiljen preživjeti noć u kojoj ga grupa takozvanih osvetnika lovi u izoliranoj vili njegovih roditelja, nakon što su povjerovali u laž da je on čovjek koji je detonirao bombu u londonskoj podzemnoj željeznici. Film istražuje neke prilično mučne teme, uključujući ksenofobiju, rasizam i sklizak teren društvenih medija.

Gledatelji su već pohrlili na X, bivši Twitter, kako bi podijelili svoje mišljenje o filmu s jednim korisnikom Twittera koji je napisao: "Accused na Netflixu je fenomenalan. Napeto, ali me rasplakao zbog tužne stvarnosti koju mi sad vi živimo." Drugi je naveo: "Accused na Netflixu je apsolutno briljantan, 12/10!!! Jedva smo disali sve vrijeme!", dok treći piše: "Ovo samo pokazuje šta društveni mediji mogu učiniti ekome tko je optužen za nešto što nije učinio samo zbog svoje rase i činjenice da također ima bradu."

Accused se zasad prikazuje samo na Netflixu u Velikoj Britaniji, a svijet željno iščekuje da dođe na sve verzije ove popularne streaming platforme. Evo i trailera:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije