Schwarzenegger greškom zakrpio ulicu, grad odgovorio: 'To nije rupa, već servisni rov!'

1
Radiosarajevo.ba
Schwarzenegger greškom zakrpio ulicu, grad odgovorio: 'To nije rupa, već servisni rov!'
Foto: Twitter / Arnold Schwarzenegger

Pogođen valom kasnih zimskih oluja, Los Angeles, Sjedinjene Američke Države, se suočava s nečim što je većini sjevernog SAD-a već dobro poznato: proljetnim rupama na cestama. Umoran od čekanja gradskih ekipa, glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger odlučio je sam obaviti posao.

"Danas, nakon što je cijelo susjedstvo bilo uzrujano zbog ove ogromne rupe koja sedmicama stvara probleme vozačima, izašao sam sa svojim timom i popravio je", napisao je Schwarzenegger u objavi na društvenim mrežama. "Uvijek kažem, nemojmo se žaliti, učinimo nešto po tom pitanju".

U videu koji prati objavu, Schwarzenegger, koji sada ima 75 godina, može se vidjeti kako lopatom ravna svježi asfalt u prilično velikoj rupi na cesti. Schwarzeneggerov PR rekao je za Associated Press da su on i drugi stanovnici Brentwooda (jednog od najbogatijih četvrti Los Angelesa) više puta tražili da se popravci dovrše.

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

U videu koji je Schwarzenegger podijelio, žena se može vidjeti kako se vozi uz njega i njegovu ekipu, zahvaljujući im što su popunili rupe. Nema na čemu, rekao je Schwarzenegger. "Moraš to učiniti sam. Ovo je ludo. Tri sedmice sam čekao da se ova rupa zatvori".

Međutim, prema riječima gradskih dužnosnika, smetnja na cesti u koju je ulijevao asfalt nije zapravo bila rupa. Naime, to je bio servisni rov koji je bio važan za radove koji su se tamo izvodili.

"Ova lokacija nije rupa", rekao je glasnogovornik grada Los Angelesa za NBC. "To je servisni rov koji se odnosi na aktivne, dopuštene radove koje na lokaciji izvodi kompanija SoCal Gas, koja očekuje završetak radova do kraja maja".

Sada kada ekipe SoCal Gasa moraju ponovno iskopati rupu, možda će morati malo pomaknuti tu procjenu. Bez obzira na to, grad je rekao da će, kao i sa svim sličnim projektima koji utječu na njegove ulice, ekipe popraviti područje nakon što završe posao, prenosi Jutarnji list.

Kao što se može vidjeti u videu koji je Schwarzenegger objavio na Twitteru i Facebooku, "rupa" koju je popunio bila je izrazito pravougla, s ravnim stranicama. Retrospektivno, to je možda bio prvi nagovještaj da to nije uzrokovano prirodnom erozijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije