Jack Nicholson (85) snimljen prvi put nakon 18 mjeseci

0
Radiosarajevo.ba
Jack Nicholson (85) snimljen prvi put nakon 18 mjeseci
Foto: Daily Mail / Jack Nicholson

Jack Nicholson snimljen je prvi put u 18 mjeseci, i to na balkonu svog zloglasnog kompleksa u Mullholland Driveu na Beverly Hillsu.

Raščupani izgled trostrukog dobitnika Oscara dolazi nakon što je više izvještaja sugeriralo da su njegovi prijatelji prilično zabrinuti da će umrijeti sam, na način sličan svom bivšem susjedu i kolegi filmskoj legendi Marlonu Brandu.

Nicholson (85) vjerojatno je najpoznatiji neženja La La Landa - njegova najpoznatija romansa s Angelicom Houston završila je prije gotovo 25 godina.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Inače, zvijezda je posljednji put viđena u oktobru 2021. kako sa sinom Rayem sjedi pored košarkaškog terena i gleda svoje voljene LA Lakerse. Ray (31) je jedna od rijetkih osoba s kojima je Nicholson i dalje u kontaktu.

"Svima je jasno dao do znanja da je njegov dom - njegov dvorac. Ali, ljudi samo žele da malo izađe iz kuće i pojavi se negdje kako bi im rekao kako je - dobro", rekao je neimenovani prijatelj za Radar Online u januaru.

Njegovo posljednje pojavljivanje na ekranu dogodilo se u malo poznatom filmu How Do You Know iz 2010., gdje je glumio zajedno s Owenom Wilsonom i Reese Witherspoon.

Hospitalizovana holivudska zvijezda: Jamie Foxx u problemima, oglasila se i njegova kćerka

Hospitalizovana holivudska zvijezda: Jamie Foxx u problemima, oglasila se i njegova kćerka

Jack je godinama izbjegavao glasine da se povukao iz glume jer se bori s demencijom i ne može se sjetiti svojih rečenica.

U januaru je njegov neimenovani prijatelj rekao za Radar da, iako je Nicholson fizički u dobroj formi, 'njegov um više nije isti'. No, ubrzo nakon što su se pojavile priče o demenciji, bivši voditelj Fox Newsa Bill O'Reilly rekao je tokom epizode svoje emisije No Spin News da su izvještaji o pogoršanju Nicholsonovog mentalnog zdravlja lažni.

"Posjetio sam Jacka Nicholsona prije nekoliko mjeseci. Imao sam dug razgovor s njim i on je vrlo pažljivo pratio No Spin News i imao je svakakva pametna pitanja za mene", rekao je O'Reilly. "S njim sam prijatelj desetljećima. Čovjek ima 85 godina, u redu? Ali, on je intelektualno spretniji od predsjednika Sjedinjenih Država."

Inače, Nicholson ima šestero djece s pet različitih žena, a nikad nije priznao očinstvo svoje navodne kćeri Tesse Gourin, koja je rođena u njegovoj kratkoj vezi s konobaricom Jeanine Gourin.

Nicholsonova druga djeca su Jennifer Nicholson, rođena 1963. u njegovom braku sa Sandrom Knight, i sin Caleb, kojeg je rodila njegova djevojka Susan Anspach 1970. Godine 1981. danska manekenka Winnie Hollman rodila je njegovo treće dijete, Honey. Njegovu najmlađu djecu, Lorraine i Raya, rodila je glumica Rebecca Broussard.

Nicholson je imao kontroverzan način odgoja - nakon što ga je majka June Frances Nicholson rodila kad je imala 18 godina, njeni roditelji odlučili su ga odgojiti kao vlastito dijete, pretvarajući se da mu je June sestra. Gotovo četiri decenije Jack je vjerovao da mu je mama sestra, sve do 1974. godine, kada je časopis Time otkrio istinu i rekao mu o svojim otkrićima.

Jack je tada rekao kako je to 'najjebenija stvar koju je ikada čuo'. Glumac je kasnije rekao za Rolling Stone, kada su ga pitali o šokantnom otkriću: "Bio sam jako impresioniran njihovom sposobnošću da čuvaju tajnu, ako ništa drugo. Učinili su sjajne stvari za mene."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije