Poznato zašto su kasno dostavili potvrdu dolaska na krunisanje: Harry i Meghan htjeli su znati ovo

0
Radiosarajevo.ba
Poznato zašto su kasno dostavili potvrdu dolaska na krunisanje: Harry i Meghan htjeli su znati ovo
Foto: EPA-EFE / Meghan i Harry

Princ Harry i Meghan Markle su u posljednji trenutak odgovorili na pozivnicu za krunidbu, a otkriveno je zašto.

Nakon odugovlačenja princ Harry (38) javio je da će se pojaviti 6. maja na krunisanju svog oca, kralja Charlesa III. (74) u Westminsterskoj opatiji.

Na ceremoniju će doći bez supruge Meghan Markle i njihove djece, kćeri Lilibet (1) i sina Archieja koji će tog dana proslaviti četvrti rođendan. Sada je otkriveno zašto su Harry i Meghan čekali do posljednjeg trenutka kako bi odgovorili dolaze li na krunidbu.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Naime, princ je imao delikatne pregovore sa svojom obitelji koji su opisani kao igra 'transatlantskog ping ponga', a kako piše Daily Mail, razlog je to što je htio znati gdje će morati sjediti. Naravno, ni Harry niti iz Buckinghamske palače ne žele komentirati tu temu.

No više izvora je potvrdilo da je bila 'opsežna rasprava' upravo o tome između supružnika i kraljevske obitelji. 'Harryjeva strana željela je saznati, vjerojatno zato što su htjeli potvrditi, kakav je raspored sjedenja u Westminsterskoj opatiji. Bilo je opširnog natezanja o tome iza koga bi Harry i Meghan sjedili ako dolaze. A ko bi stajao iza njih', rekao je jedan izvor.

Princ je bio prilično opterećen upravo ovim detaljem. 'Ovo je istina. Bilo je puno pitanja o detaljima za opatiju', istaknuo je drugi izvor.

Meghan Markle ne dolazi na krunisanje Charlesa III: 'To ne može podnijeti njen ego'

Meghan Markle ne dolazi na krunisanje Charlesa III: 'To ne može podnijeti njen ego'

Mediji, koji imaju dobar odnos s Harryjem i Meghan, su otkrili da je princ imao listu pitanja za Buckinghamsku palaču što će se dogoditi ako dođe na krunidbu i htio je 'određeno osiguranje', ali nije otkriveno o čemu se točno radi.

Postojala je nada dijela javnosti da će ovo događanje pružiti priliku za pomirenje, no članovi kraljevske obitelji ni ne pomišljaju za to. 'Kraljevska obitelj usredotočena je na planiranje povijesne prilike i u ovoj fazi nemaju apetita ni vremena za razmišljanje o pomirenju', rekao je izvor za Daily Express.

Inače, Harry je odlučio doći jer shvaća da je krunidba najvažniji dan u životu njegovog oca i osjećao je kako je ispravno da se pojavi unatoč svojim napadima na obitelj. No s obzirom na sve što je učinio, neće imati baš toplu dobrodošlicu u Velikoj Britaniji.

Stigao odgovor iz palače: Poznato dolaze li princ Harry i Meghan na krunisanje

Stigao odgovor iz palače: Poznato dolaze li princ Harry i Meghan na krunisanje

Obitelj planira biti hladna i formalna prema Harryju. Kako je ispričao izvor za Daily Mail, njegov stariji brat, princ William nema namjeru uopće razgovarati s njim nakon što ga je napao u autobiografiji 'Rezerva' i Netflixovom dokumentarcu 'Harry i Meghan'. Ipak, nikad nije želio spriječiti Harryja da bude prisutan na krunidbi. Njegovo mišljenje o komunikaciji s mlađim bratom može promijeniti jedino njihov otac Charles.

Izvor tvrdi i da ostatak obitelji ne želi pričati s Harryjem i da će tek učiniti osnovno, pozdraviti ga pri njihovom susretu. Iznimka će tek možda biti njegove sestrične, princeze Beatrice i Eugenie koje su uvijek imale dobar odnos s njim. Zbog toga bi svečanost mogla biti neugodnija nešto se Harry bojao, piše Story.hr.

Podsjetimo, Harry je ranije javno pozvao svoju obitelj da se ispriča njemu i Meghan za omalovažavanje. Također je zahtijevao da njegov otac i brat sjednu s njim prije 6. maja kako bi razjasnili međusobne probleme. No nijedan mu nije htio ugoditi te ih je povrijedilo i razljutilo njegovo ponašanje.

Princ Harry na sudu u Londonu: Tužio britanski tabloid zajedno s Elton Johnom

Princ Harry na sudu u Londonu: Tužio britanski tabloid zajedno s Elton Johnom

Nitko više ne gaji nade za pomirbu braće koji su jedva izmijenili pokoju riječ na pogrebu njihove kraljice Elizabete II. u rujnu prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije