Šamar za Akademiju zbog Margot i Grete: Pogledajte urnebesnu reklamu za dodjelu Oscara

0
Radiosarajevo.ba
Šamar za Akademiju zbog Margot i Grete: Pogledajte urnebesnu reklamu za dodjelu Oscara
Foto: Screenshot / Kimmel i McKinnon u reklami

ABC je objavio prvi promotivni video za predstojeću dodjelu Oscara, a u njoj se pojavljuje voditelj ovogodišnje ceremonije Jimmy Kimmel i dio ekipe filma Barbie koji su prilično direktno ismijali Akademiju filmskih umjetnosti i nauka.

U reklami glume Ryan Gosling, America Ferrera i Kate McKinnon koji su igrali u filmu, a u iznenađujućem maniru reklama direktno proziva Akademiju da je odbacila rediteljku Gretu Gerwig u trci za najbolju režiju.

Ova odluka se smatra najšokantnijim propustom Akademije u posljednjih nekoliko decenija, kao i odluka da zvijezda ovog ostvarenja Margot Robbie ne bude nominovana za najbolju glumicu.

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

U reklami Kimmel traži savjet čudne Barbie (McKinnon) da smisli kako da stigne na dodjelu Oscara. Njihovo putovanje vodi ih kroz Oppenheimerov set, gdje Kimmel dobija priliku da se podsmijava Mattu Damonu. Ferrera govori sopstvenu verziju svog čuvenog Barbie monologa i na kraju nabraja sve razloge zašto je domaćin ceremonije najgori posao u Hollywoodu. Gosling, koji je nominovan za ulogu Kena, pojavljuje se u sada popularnoj dukserici na kojoj je natpis "I Am Kenough".

Kada America kaže Ryanu da Greta nije nominovana za najbolju rediteljku, on vrišti od užasa. Ferrera, McKinnon i Kimmel potom se priključuju vrištanju, a onda dvije glumice urade jednu neobičnu stvar.

96. dodjela Oskara održat će se 10. marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije