Ryan Gosling razočaran nominacijama za Oscara: 'Nema Kena bez Barbie'

0
Radiosarajevo.ba
Ryan Gosling razočaran nominacijama za Oscara: 'Nema Kena bez Barbie'
Foto: EPA - EFE / Ryan Gosling i Margot Robbie

Ryan Gosling razočaran je što rediteljka filma Barbie Greta Gerwig glumica Margot Robbie nisu nominovane za Oscara u dvij glavne kategorije.

Glumac, koji je bio nominovan za sporednu ulogu Kena u kino hitu Barbie rekao je da je "izuzetno sretan" zbog svoje koleginice Americe Ferrere, koja je dobila nominaciju za najbolju sporednu glumicu za ulogu Glorije.

Greta Gerwig nije dobila nominaciju za najbolju režiju, ali je bila nominovana zajedno sa suprugom Noahom Baumbachom za najbolji adaptirani scenario, dok je Margot Robbie izgubila nominaciju za najbolju glumicu, ali je bila prepoznata za najbolji film kao producent.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

"Izuzetno sam počašćen što sam nominovan od svojih kolega zajedno s tako izuzetnim umjetnicima u godini sjajnih filmova. Nikada nisam mislio da ću ovo reći, ali također sam neizmjerno počašćen i ponosan što sam uspio da uđem u ulogu plastične lutke po imenu Ken, Međutim, nema Kena bez Barbie i ne bi bilo filma bez Grete Gerwig i Margot Robbie. Njihov rad je morao da bude prepoznat, one su zanemarene", rekao je Gosling za američke medije, prenosi Surreycomet.

Njegova izjava uslijedila je nakon što je britanski producent Mark Ronson podržao Margot i Gretu, nakon što su on i Andrew Wyatt nominovani za Oscara za najbolju originalnu pjesmu za baladu I'm Just Ken.

"Salutiramo Ryanu i Margot jer ne postoji Ken bez Barbie i obratno. Ona je uspjela da oživi ikoničnu lutku", rekao je Ronson.

Ronson je također spomenuo Gretu Gerwig, za koju smatra da je zanemarena kao režiserka.

"Sve pohvale briljantnoj Greti Gerwvig, koja je donijela viziju toplijeg svijeta, koji nas je natjerao da se vratimo u kina. Inspirisala nas je da budemo bolji nego što jesmo", zaključio je Ronson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije