Sahranjen Alain Delon: Ispoštovana posljednja želja legendarnog glumca

0
Radiosarajevo.ba
Sahranjen Alain Delon: Ispoštovana posljednja želja legendarnog glumca
Foto: EPA - EFE / Sahrana Alaina Delona

Legenda svjetskog i francuskog filma Alain Delon sahranjen je u krugu svog seoskog imanja u "najstrožoj privatnosti" prema njegovoj sopstvenoj želji i želji njegovo troje djece.

Na sahranu je pozvana pažljivo odabrana grupa od 40 ljudi koji su bili bliski Delonu, a fotografisanje je bilo strogo zabranjeno.

Alain Delon, koji je preminuo 18. augusta u 88. godini, izričito je prije smrti tražio da ne bude nacionalnog omaža, insistirajući na tome da želi da bude sahranjen "kao i bilo ko drugi".

Prof. dr. Hasanović o prof. Omeru Nakičeviću: 'Bio je učitelj u učionici, ali i izvan nje'

Prof. dr. Hasanović o prof. Omeru Nakičeviću: 'Bio je učitelj u učionici, ali i izvan nje'

Kapela se nalazi na groblju na imanju od skoro 120 hektara (300 hektara), od čega je veći dio šuma, gde je Delon sahranio najmanje 35 svojih kućnih ljubimaca. Delon je tražio da sa njim bude sahranjen njegov saputnik na "kraju života", belgijski malinoa po imenu Lubo. Nakon protesta aktivista za prava životinja, glumčevo troje djece Anthony, Anouchka i Alain-Fabien pristali su da zadrže psa u porodici.

Delon je također zatražio sahranu koju je vodio katolički sveštenik monsinjor Jean-Michel di Falco (82), bivši biskup Gapa na jugoistoku Francuske i dugogodišnji prijatelj glumca. Ispred imanja je bio veliki broj policijskih snaga i obezbjeđenje, a fanovi čuvenog Delona su prethodnih dana ispred kapije ostavljali bukete cvijeća.

Alain Delon imao bizarnu želju za sahranu

Alain Delon imao bizarnu želju za sahranu

Di Falco je 2017. nadgledao sahranu glumice Mireille Darc, Delonove pratilje između 1968. i 1983. i žene koju je opisao kao "ljubav njegovog života", kao i muzičara i pjevača Charlesa Trenet i francuskog poslovnog tajkuna Jean-Luca Lagarderea. Također je pomagao na sahrani bivšeg predsjednika Valeryja Giscarda d'Estainga 2020.

Pred Delonovim posjedom okupile su se stotine njegovih anonimnih obožavatelja od kojih su, neki u suzama, željeli da u tom odsudnom trenutku prisustvuju posljednjem ispraćaju svog idola.

Od ožalošćenih je navodno zatraženo da zapečate svoje mobilne telefone u plastične kese tokom ceremonije i rečeno im je da ne smiju da se fotografišu. Lokalna prefektura zabranila je letjelicama i dronovima da lete iznad imanja.

Sinovi slavnog glumca, Anthony i Alain Fabien zajedno su stigli i sve vrijeme su tješili jedno drugog.

Filmska legenda Alain Delon preminuo je u 88. godini, poslije duge i teške bolesti, a posljednji mjeseci života nisu mu prošli mirno, s obzirom na to da su njegova djeca vodila pravi rat oko nasljedstva. Delonova veza sa njegova dva sina, Anthonyjem (59), čija je majka, Nathalie, bila njegova jedina zakonita žena, i Alain-Fabienom (30), čija je majka Rosalie van Breemen, nizozemski model i novinarka bila je veoma burna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije