Alain Delon imao bizarnu želju za sahranu

0
Radiosarajevo.ba
Alain Delon imao bizarnu želju za sahranu
Foto: EPA / Alain delon

Francuski glumac Alain Delon, koji je preminuo u nedjelju, 18. augusta, imao je bizarnu posljednju želju.

Njegova posljednja želja je izazvala čuđenje porodice, ali i okoline, te je odbijena od strane njegove djece nakon žalbi aktivista i aktivistkinja za zaštitu životinja. 

Glumac, koji je preminuo u 88-oj godini života, rekao je da je njegova posljednja želja da se 10-godišnji pas, belgijski ovčar, Loubo "uspava", te polegne pokraj njega na groblju u njegovom domu u selu Douchy, kod Loireta. 

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

U utorak, aktivisti i aktivistkinje za prava životinja su se žalili i protestovali zbog ovakve želje, govoreći da će "zdrava životinja biti uspavana, umjesto da joj nađu novi dom". 

Fondacija Brigitte Bardot izdala je saopćenje da će Delonova kći Anouchka udomiti psa, kako izvještava The Guardian

U Francuskoj ne postoji zakon koji bi ograničio želje vlasnika da uspavaju svoje životinje i da je na veterinarima da odluče da li žele ispuniti želju vlasnicima. 

Delon je također napravio kapelu u groblju pored kuće koja ima grobove oko 35 pasa, koja se nalazi u La Brulerie, udaljena oko 100 kilometara od Pariza. 

"Alain-Fabien, Anouchka, Anthony, kao i Loubo, su duboko ožalošćeni zbog smrti njihovog oca", kako glasi njihova zajednička izjava na dan smrti Alain Delona. 

Za Louboa, Alain Delon je rekao da je "Loubou pas do kraja života. Volim ga kao dijete", te dodao da je "imao preko 50 pasa u životu, te sa svima je imao posebnu vezu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije