Russell Crowe zbog razvoda prodaje kosti dinosaura

Radiosarajevo.ba
Russell Crowe zbog razvoda prodaje kosti dinosaura
Foto: Profimeda / Russell Crowe
Oskarovac Russell Crowe prodao je mnoštvo predmeta i uspomena na eklektičnoj aukciji u Sydneyu u subotu, kako ga više ne bi podsjećali na razdoblje razvoda od supruge Danielle Spencer.

Među predmetima su se našla djela australskih umjetnika, luksuzni satovi i gitare iz benda 30 Odd Foot Of Grunts te bizarni i predmeti koje je Oscarovac skupio tokom godina, od kostiju dinosaura do zaštitnih gaća za boks.

U prvim satima prodaje kostimi i rekviziti iz njegova filma Gladijator dosegnuli su cijenu od nekoliko desetina hiljada dolara.

Očekivalo se da će oklop koji je Crowe nosio u trenutku kad je njegov lik Maximus umro u filmu postići cijenu do 30.000 dolara (23.000 američkih dolara). Međutim, nepoznati online kupac kupio ga je za 125.000 dolara.

Aukcija je održana na glumčev 54. rođendan i na godišnjicu njegovog razvoda od Danielle Spencer, s kojom je bio u braku devet godina, do 2012.

Prema procjenama, Crowe bi prodajom 227 predmeta mogao zaraditi između 2,6 i 3,7 miliona australskih dolara, odnosno 2 do 3 miliona američkih dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije