Priznala aferu: Ukrajinka koja je osvojila titulu miss Japana se odrekla titule

0
Radiosarajevo.ba
Priznala aferu: Ukrajinka koja je osvojila titulu miss Japana se odrekla titule
Foto: Instagram / Miss Japana Karolina Shiino

Ukrajinka Karolina Shiino (26) koja je nedavno osvojila titulu miss Japana odrekla se svoje krune nakon što je tabloid razotkrio njezinu aferu s oženjenim muškarcem.

Njena pobjeda je izazvala burne reakcije zbog njezinog naslijeđa. Shiino je rođena u Ukrajini, a u Japan je doselila kao petogodišnjakinja. Odrasla je u Nagoyi u središnjem dijelu zemlje. Ona je prva naturalizirana Japanka koja je osvojila titulu miss Japana, piše BBC

Dok su neki pozdravili njenu pobjedu, drugi su komentirali da ona ne predstavlja tradicionalne japanske ideale ljepote. Usred burne rasprave u javnosti, lokalni časopis objavio je detalje o navodnoj aferi.

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

U listu Shukan Bunshun objavljeno je da je Shiino u ljubavnoj vezi s oženjenim influenserom i ljekarom.

U prvoj reakciji na ovu informaciju, organizatori izbora za miss branili su Karolinu Shiino rekavši da nije znala da je muškarac oženjen.

Međutim, u ponedjeljak, 5. februara, su organizatori okrenuli priču i saopštili da je Shiino ipak priznala da je znala da njen ljubavnik ima brak i porodicu.

Izvinila se jer je obmanula javnost te su organizatori prihvatili njenu odluku da se odrekne titule, objavilo je udruženje Miss Japana.

Shiino se također izvinila svojim obožavateljima i široj javnosti u izjavi u ponedjeljak, 5. februara, rekavši da je njena prva reakcija bila rezultat straha i panike.

"Iskreno mi je žao zbog problema koji sam izazvala i jer sam izdala one koji su me podržavali", rekla je.

Titula Miss Japana ostat će upražnjena do kraja godine, iako je bilo nekoliko drugoplasiranih.

Nova Miss Japana naljutila mnoge: 'Ona nije Japanka, ovo je sve politička odluka'

Nova Miss Japana naljutila mnoge: 'Ona nije Japanka, ovo je sve politička odluka'

Podsjetimo, na takmičenu koje je održano 22. januara pobijedila je Karolina Shiino, prva osoba europskog porijekla kojoj je ukazana ta čast. Rođena je u Ukrajini prije nego što se u dobi od pet godina s majkom preselila u Japan i uzela japansko prezime svog očuha.

Tečno govori i piše japanski i postala je naturalizirana državljanka 2022. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije