! / Princeza Charlene napokon progovorila za medije: 'Moje zdravlje je još uvijek loše'

26. 05. 2022. u 12:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Princeza Charlene (44) prvi put je u javnosti progovorila o svom zdravlju koje je zabrinulo javnost, a osvrnula se i na brak s princom Albertom i šuškanja o njihovom razvodu.

Charlene u utorak navečer prvi put izašla sa svojom 7-godišnjom kćeri Gabriellom na Sedmicu mode u Monte-Carlu, a lokalnim je medijima rekla da se i dalje osjeća 'krhko' od povratka u Monako u martu nakon višemjesečnog boravka u švicarskoj klinici, gdje se liječila od, kako je rekla, 'duboke emocionalne i fizičke iscrpljenosti'.

'Kada sam se vratila u Kneževinu, svu svoju energiju usmjerila sam na svoju djecu, muža i svoje zdravlje jer su mi oni prioritet. Moje zdravstveno stanje je još uvijek krhko i ne želim ići prebrzo. Put je bio dug, težak i tako bolan. Danas se osjećam mirnije', rekla je princeza Charlene za Monaco Matin.

Naime, princeza se prvi razboljela dok je bila u Južnoj Africi u maju 2021. kada je otišla na nekoliko dana posjetiti svoju domovinu. Međutim, došlo je do komplikacija zbog prethodne operacije sinusa, pa je morala tamo ostati šest mjeseci. Niz bolnih korektivnih operacija odgodio je njezin povratak u Monako sve do sredine novembra. Nakon toga je sama odlučila prijaviti se u kliniku u Švicarskoj kako bi popravila svoje mentalno zdravlje.

U Monako se vratila u martu, a odmah se počelo šuškati o tome da želi razvod od princa Alberta, pa je sada progovorila i o tome.

"Želite razgovarati o glasinama o razvodu ili o mom novom domu u Švicarskoj? Još uvijek mi je žao što neki mediji plasiraju takve glasine o mom životu, mom braku. Kao i svi drugi, mi smo ljudi, i kao i svi ljudi imamo emocije, slabosti, samo je naša porodiva izložena medijima i prenosi se i najmanja slabost", rekla je princeza.

Nastavila je hvaliti svog muža, s kojim je već 10 godina, nazivajući ga svojim zaštitnikom jer je stalno govorio protiv glasina. Opisala ga je snažnu podršku i rekla: 'Zajedno smo razgovarali o ovim zlonamjernim člancima i on je učinio sve da zaštiti mene i našu djecu'.

Tokom protekle godine, princeza Charlene dosljedno je izražavala želju da se vrati u Monako i ponovno preuzme svoje kraljevske obveze. Potvrđujući to u utorak, priznala je podršku koju je dobila od naroda Monaka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA