Princeza Charlene vratila se u Monako nakon četiri mjeseca u švicarskoj klinici

2
Radiosarajevo.ba
Princeza Charlene vratila se u Monako nakon četiri mjeseca u švicarskoj klinici
Foto: EPA-EFE / Princeza Charlene

Princeza Charlene vratila se u Monako nakon četiri mjeseca u švicarskoj klinici.

44-godišnja princeza vratila se u kneževinu i ponovno okupila svoju porodicu početkom ove sedmice, saznaje People.

U saopćenju palače u subotu kasno poslijepodne potvrđeno je da se majka blizanaca princa Jacquesa i princeze Gabrielle vratila kući i da će nastaviti svoje 'oporavljanje u Kneževini sa svojim mužem i djecom uz nju'.

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Charlene se od novembra nalazi u švicarskoj klinici. Njen povratak u Monako nakon četiri mjeseca, uz konzultacije sa svojim doktorima, rezultat je njena 'ohrabrujućeg oporavka', prema saopćenju palače poslanom časopisu People.

Početkom novembra, princeza, koja je patila od 'iscrpljenosti, i emocionalne i fizičke', dobrovoljno je otišla na liječenje u profesionalnu ustanovu. Odabir klinike izvan Monaca, kako je tada ekskluzivno za People rekao njen suprug princ Albert, bila je njena lična odluka koju su podržali članovi porodica.

Traženje liječenja 'negdje drugo u Europi' bilo je rješenje koje je princeza preferirala, objasnio je. 'Ona je već donijela svoju odluku, a mi smo samo željeli da to potvrdi pred nama. Željela je ovo. Već je znala da je najbolje otići odmoriti se i imati pravi medicinski uokvireni tretman', rekao je za People u novembru.

Očekuje se da će princeza postupno nastaviti svoje službene dužnosti tek nakon nekoliko sedmica kontinuirane skrbi i mirovanja. Izjava palače ukazuje da će se njen povratak javnim nastupima i obvezama dogoditi 'čim njeno zdravlje bude dovoljno snažno. U saopćenju se ponovno ističe da se princeza raduje ponovnom druženju sa stanovnicima Monaka.'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije