Princ Harry dobio neočekivane čestitke za rođendan: Jedna stvar je sporna i tiče se Meghan Markle

0
Radiosarajevo.ba
Princ Harry dobio neočekivane čestitke za rođendan: Jedna stvar je sporna i tiče se Meghan Markle
Foto: Twitter / Princ Harry

Nakon što su se jučer svi svjetski mediji raspisali kako je sa čestitke, povodom 40. rođendana princa Harryja 'uklonjena' njegova supruga Meghan Markle, oglasila se i Buckinghamska palača

Rođendanska čestitka povodom 40. rođendana princa Harryja, a koju mu je javno, putem društvenih mreža poslao otac, kralj Charles III, unijela je pravu pomutnju. Nakon što su istu objavu na svom Instagram Storyju objavili princ William i Kate Middleton, javnost je počela 'secirati' čestitku te su ubrzo došli do zanimljivog detalja.

Rođendanska čestitka imala je fotografiju princa Harryja snimljenu još 2018. godine, tokom službenog posjeta njega i Meghan Markle Irskoj, u doba dok su još bili radni članovi kraljevske porodici. Riječ je o trenutku uhvaćenom dok su njih dvoje sjedili za stolom, pa je ubrzo donesen zaključak - Meghan Markle 'izrezana' je s fotografije.

Nominacija Marte Kos: "Konačno dobra vijest za regiju"

Nominacija Marte Kos: "Konačno dobra vijest za regiju"

Orginalna fotografija

Čini se kako ni ovoga puta nije sve kako se čini. Glasnogovornik Buckinghamske palače izjavio je za Independent kako fotografija iz 2018. godine, objavljena na službenim profilima članova kraljevske porodice, nije uređivana ni na kakav način te da je korištena u istom formatu dobivenom svojedobno od fotoagencije Getty Images.

U tekstu Independenta, a po izjavama glasnogovornika, stoji kako je vojvoda od Sussexa snimljen iz nekoliko različitih uglova te da je na nekim fotografijama snimljen sa suprugom Meghan Markle, dok je na drugima sam.

Čestitka princu Harryju

Da obožavatelji kraljevske porodice 'pušu i na hladno' zapravo ne treba čuditi, osobito nakon velikog medijskog skandala kojeg je napravila Kate Middleton sa svojom porodičnom fotografijom, a koju je sama fotošopirala i to u trenucima dok s javnosti još nije podijelila kako joj je dijagnosticiran karcinom, piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije