Princ Harry i Meghan Markle više nisu dobrodošli: 'Jedva čekam da odu'

0
Radiosarajevo.ba
Princ Harry i Meghan Markle više nisu dobrodošli: 'Jedva čekam da odu'
Foto: EPA-EFE / Meghan Markle i Harry

Susjedi princa Harryja i Meghan Markle navodno su "zasićeni" poznatim parom i nestrpljivo čekaju da se preseli.

Vojvoda od Sussexa, koji u nedjelju, 15. septembar, slavi svoj 40. rođendan, privukao je pažnju kada su on i njegova supruga odlučili da se povuku s kraljevskih dužnosti u januaru 2020. godine. Par je tada preselio u Kaliforniju sa svojom djecom, Archiejem i Lilibet.

Nakon što su 2020. godine kupili luksuznu vilu vrijednu 12 miliona funti (27.7 miliona maraka), lokalni stanovnici su počeli izražavati svoje mišljenje o prisustvu jednog od najviše komentiranih parova na svijetu u njihovom susjedstvu.

Historijski trenutak: Palestina prvi put zauzela svoje mjesto u Generalnoj skupštini UN-a

Historijski trenutak: Palestina prvi put zauzela svoje mjesto u Generalnoj skupštini UN-a

"Jedva čekam da odu" Jedan neimenovani komšija nije štedio riječi kada je razgovarao sa The News, izražavajući snažnu želju da Meghan Markle napusti područje: "ne mogu čekati da ode".

U međuvremenu, mornarički veteran Frank McGinity, koji živi pored njih, podijelio je manje strogo mišljenje, ali je tvrdio da je bio odbijen na njihovim vratima.

Izvještaji sugeriraju da je Frank, koji ima 88 godina, bio odbijen nakon što je pokušao da im pokloni lokalne historijske filmove kako bi im pomogao da se bolje uklope u novu zajednicu.

Kaže da "nisu zainteresirani". Frank, koji je filmove pripremio na CD-u, opisao je kako ga je sigurnosni tim para odbio u svojim memoarima, 'Get Off Your Street'.

Frank je također izrazio svoje iznenađenje što par živi u Riven Rock Estateu, napominjući da je to područje gdje su stanovnici "obično" stariji. Rekao je Montecito Journalu: "Ne viđamo ih često ovdje."

Ranije ovog mjeseca, Harryjev i Meghanin susjed, Richard Mineards, otkrio je za The Telegraph da su neki lokalni stanovnici razočarani što ne viđaju Sussexove češće. Tvrdio je da je Harry uvijek u pratnji sigurnosnog osoblja kada se pojavi lokalno, bilo da vozi bicikl, šeta plažom ili izlazi po hranu.

Meghan, s druge strane, navodno je neuhvatljiva, ali se povremeno viđa kako ruča s prijateljima ili se šopinguje na tržištu.

Richard je izrazio da lokalna zajednica "čeka na njih" i "grize se od nestrpljenja".

U januaru, drugi lokalni stanovnik, Barry Maher, rekao je Mirroru da su ljudi postali frustrirani zbog "putujuće sapunice" para.

Istakao je da žive u "znatno skupljem području" od drugih, a opet ih gotovo nikada ne viđaju.

Barry, koji radi kao PR i komunikacijski stručnjak, primijetio je da iako niko u tom području ne živi "tačno u kartonskim kutijama", lokalna tolerancija "se čini kao da odražava američku toleranciju". Dodao je da oni koji ih vole imaju "neograničenu toleranciju", dok su svi ostali ili "nezadovoljni putujućom sapunicom" ili "jednostavno zasićeni pričama o njima".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije