Princ Harry puni 40 godina: Za rođendan odlučio se prisjetiti 'ludih' dana iz mladosti

0
Radiosarajevo.ba
Princ Harry puni 40 godina: Za rođendan odlučio se prisjetiti 'ludih' dana iz mladosti
Foto: EPA-EFE / Harry i Meghan

Princ Harry je iskreno govorio o razlikama između svog 30. i 40. rođendana uoči ulaska u četvrtu deceniju.

Vojvoda od Sussexa, koji u nedjelju puni 40 godina, obilježit će taj dan privatno sa svojom suprugom Meghan Markle i njihovo dvoje male djece, princom Archiejem (5) i princezom Lilibet u njihovoj vili u Montecitu. Zatim će navodno krenuti na bijeg "momaka" s nekim bliskim prijateljima, dok Meghan, 43, ostaje da gleda djecu.

Izgledi na putovanje Harryjevih drugova možda podsjećaju na 'lude' dane bivšeg 'princa iz zabave', ali pokazalo se da je protekla decenija imala transformativni utjecaj na vojvodu, koji je od 'drkog' mlađeg brata postao oženjen otac dvoje djece.

Stigla prava jesen: Hladna noć u Sarajevu i prazne ulice grada

Stigla prava jesen: Hladna noć u Sarajevu i prazne ulice grada

Trenutni život Harryja u Kaliforniji nije mogao izgledati drugačije od onog koji je živio tokom svojih dana kao stariji kraljevski član. U nedavnoj izjavi datoj za BBC News, Haary je otkrio: "Bio sam zabrinut oko 30, uzbuđen sam oko 40. [...] Bez obzira na godine, moja misija je da nastavim da se pojavljujem i činim dobro u svijetu."

Harry je napunio 30 godina 2014. godine, u vrijeme velikih promjena u njegovom ličnom i profesionalnom životu. Nakon što je godinu prije toga završio svoju drugu turneju po Afganistanu, Harry je prekinuo dvogodišnju vezu sa Kresidom Bonas samo nekoliko mjeseci prije svog značajnog rođendana. Iste godine je također pokrenuo Invictus Games kao podršku povrijeđenim vojnicima i ženama, što je označilo značajno novo poglavlje.

Obožavatelji Kate Middleton ljuti zbog podlog poteza Harryja i Meghan: "Ovo ne može biti slučajno"

Obožavatelji Kate Middleton ljuti zbog podlog poteza Harryja i Meghan: "Ovo ne može biti slučajno"

William i Kate planirali su intimnu rođendansku večeru za Harryja uoči njegove 30. godine, a kraljevske rođake princeze Beatris, Eugenie i Zara Tindall pozvane da večeraju u Kensingtonskoj palati zajedno sa bliskim prijateljima.

Međutim, princeza Kate, koja je tada bila trudna sa drugim djetetom, princezom Charlotte, patila je od Hyperemesis gravidarum (HG) - stanja koje uzrokuje teške jutarnje mučnine. Ne želeći da se proslave odvijaju bez njegove snaje - koju je opisao kao 'sestru koju nikad nisam imao' Harry je odlučio da odloži proslavu.

U to vrijeme, izvor je za Mirror rekao: "Harry nije sumnjao da bi žurku trebalo odgoditi, iako je 30 godina važna prekretnica. Kate je bila veoma uključena u organizaciju Harryijeve zabave, a kada se razboljela, osjetio je da je pogrešno da se događaj nastavi." Međutim, prema drugom izvještaju u Vanity Fairu, zabava je kasnije uspjela - ali je umjesto toga održana u Clarence Houseu, a kralj Charles je poslao šampanjac gostima da uživaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije