Preminuo stand-up komičar Bob Newhart

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo stand-up komičar Bob Newhart
Foto: Facebook / Preminuo Bob Newhart

Umro je Bob Newhart, poznati stand-up komičar, a kasnije i televizijska i filmska zvijezda, objavio je njegov publicist Jerry Digney. Imao je 94 godine.

Newhart je preminuo u Los Angelesu u četvrtak, 18. jula, piše CNN.

Odlazak zvijezde nazvao je 'krajem jedne ere u komediji.'

U 20 fotografija pogledajte kako je večeras bilo na Koševu i razdragane navijače na stadionu

U 20 fotografija pogledajte kako je večeras bilo na Koševu i razdragane navijače na stadionu

Newhartova je karijera trajala više od pet desetljeća, a ostat će upamćen po televizijskim emisijama The Bob Newhart Show (1972.-78.) i Newhart (1982.-90.), koje su obje bile izgrađene oko njegove ličnosti kao jedinog razumnog čovjeka u ludim situacijama, kao i albumu The Button-Down Mind of Bob Newhart (prvi album neke komedije koji je osvojio Grammyja za album godine), te filmovima Catch-22, Cold Turkey i Elf.

Rođen je kao George Robert Newhart u Oak Parku, Illinois, 5. septembra 1929., i prvobitno je bio računovođa i pisac reklamnih tekstova.

Bio je čest gost u talk show emisijama tog doba, te redoviti voditelj emisije Tonight Show.

Newhart se zapravo nikada nije penzionisao i nastavio se pojavljivati ​​na televiziji posljednjih godina u serijama Young Sheldon i The Big Bang Theory.

Newhart je iza sebe ostavio četvero djece, Jennifer, Courtney, Timothyja i Roberta, te brojne unuke. Njegova supruga Virginia Ginnie Newhart, s kojom je bio u braku 60 godina, preminula je prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije