Preminuo poznati glumac Donald Sutherland

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo poznati glumac Donald Sutherland
Foto: X.com / Donald Sutherland

Glumac Donald Sutherland (88), zvijezda filmova uključujući Igre gladi i Kuća za životinje, preminuo je nakon duge bolesti, piše BBC.

Njegov sin Keifer je putem društvene mreže Instagram je saopćio o očevoj smrti.

"Teška srca moram saopćiti da je moj otac, Donald Sutherland, preminuo. Lično mislim da je bio jedan od najvažnijih glumaca u historiji filma. Nikada se nije plašio uloge, dobre, loše ili ružne. Volio je ono što je radio i radio je ono što je volio, a više od toga se ne može tražiti. Bio je to dobro proživljen život", saopćio je njegov sin.

Reakcija na skandaloznu Vučićevu izjavu: "Političko ludilo i nastavak genocidne politike prema BiH"

Reakcija na skandaloznu Vučićevu izjavu: "Političko ludilo i nastavak genocidne politike prema BiH"

Sutherland je glumio u filmovima poput The Dirty Dozen, MASH, Klute i Don't Look Now. Probojna uloga kanadskog glumca bila je kao Hawkeye Pierce, hirurg u TV emisiji MASH 1970-ih.

Sutherland je rođen u New Brunswicku u Kanadi, karijeru je započeo kao radio reporter prije nego što je otišao iz Kanade da bi otputovao u London 1957. godine. Tamo je studirao na Londonskoj akademiji za muziku i dramsku umjetnost. Zatim je preuzeo male uloge u britanskom filmu i televiziji.

Sutherland je glumio u The Dirty Dozen, akcionom filmu iz Drugog svjetskog rata koji je premijerno prikazan 1967. godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije