Preminuo poznati američki glumac Bill Cobbs

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo poznati američki glumac Bill Cobbs
Foto: Printscreen / Bill Cobbs

Bill Cobbs, istaknuti američki glumac sa ulogama u više od 150 filmova i televizijskih emisija, preminuo je u utorak, 26. juna, u dobi od 90 godina, saopštila je njegova porodica.

"Najdraži partner, stariji brat, ujak, zamjenski roditelj, kum i prijatelj, Bill je nedavno proslavio svoj 90. rođendan okružen voljenim osobama", napisao je njegov brat Thomas Cobbs na Facebooku, dodajući da je umro "mirno" u svom domu u Kaliforniji.

Sa karijerom koja se proteže od 1970-ih, Cobbs je imao uloge u filmovima poput The Bodyguard zajedno sa Whitney Houston i Kevinom Costnerom, te Noć u muzeju sa Benom Stillerom.

Ovako je izgledala jahta u vlasništvu tajkuna iz Bosne i Hercegovine koja je izgorjela u Makarskoj

Ovako je izgledala jahta u vlasništvu tajkuna iz Bosne i Hercegovine koja je izgorjela u Makarskoj

Gostovao je u emisijama poput Walker, Texas Ranger i imao manju ulogu u popularnoj HBO seriji The Sopranos. Cobbs je osvojio nagradu Daytime Emmy 2020. godine za svoj nastup u kanadskoj dječjoj emisiji Dino Dana.

Cobbs, koji je rođen u Clevelandu, Ohio, služio je osam godina u američkom Ratnom zrakoplovstvu prije nego što je započeo svoju glumačku karijeru sa 36 godina, piše Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije