Poznata bivša manekenka proglasila bankrot

0
Radiosarajevo.ba
Poznata bivša manekenka proglasila bankrot
Foto: Screenshot/Instagram / Katie Price

Katie Price proglasila je bankrot po drugi put, i to zbog neplaćenog poreza vrijednog više od 750.000 funti.

Poznata bivša manekenka, koja je prethodno proglasila bankrot 2019. godine, duguje 761.994,05 funti (1.740.000 KM) poreznoj i carinskoj upravi Velike Britanije. Na kratkom saslušanju u londonskom Rolls Buildingu, sudac Sebastian Prentis je ustvrdio da 45-godišnja Katie 'nije odgovorila poreznoj upravi povodom spomenutog duga te joj je proglašen bankrot'.

"Od dužnice nema odgovora. Papiri su uredni, no dug gospođe Price je poprilično velik i stoga ću izdati stečajni nalog", rekao je spomenuti sudac.

Poslano pismo EUFOR-u, PIC-u, OHR-u i EU: 'Rasporedite NATO snage na granici BiH i Srbije'

Poslano pismo EUFOR-u, PIC-u, OHR-u i EU: 'Rasporedite NATO snage na granici BiH i Srbije'

Prema britanskom Mirroru, Katie nije prisustvovala saslušanju u ponedjeljak, 18. marta koje je uslijedilo samo nekoliko dana nakon što je bivši model kažnjen s 880 funti (2000 KM) zbog vožnje bez vozačke dozvole ili osiguranja u Northamptonshireu u kolovozu prošle godine.

Visoki sud je presudio da će dio novca od Katiene zarade otići na otplatu njenih dugova.

U februaru joj je drugi sudac također naredio da povjerenicima plati 40 posto svog prihoda od OnlyFansa tokom nadolazeće tri godine, u zasebnom sporu oko neplaćenih dugova, a na ročištu je rečeno da bi se trebala suočiti s pitanjima o svojim finansijama u aprilu.

Bila je najljepša žena Jugoslavije, a sada je prozivaju da je pretjerala sa estetskim operacijama

Bila je najljepša žena Jugoslavije, a sada je prozivaju da je pretjerala sa estetskim operacijama

Također, u oktobru prošle godine izjavila je da su joj 'dojadile' prijetnje tužbama i da će otići u zatvor da 'sve završi'.

U razgovoru s Michelle Visage u njenom podcastu, Price je pričala o svom bankrotu i rekla da je bila na sudu 'više puta nego što je jela tople večere' i da je 'zaista' ne bi bilo briga da završi u zatvoru.

Dodatno, u martu 2023. godine rekla je Jeremyju Vineu s britanskog Channela 5 da se ljudi ne bi trebali 'sramiti' proglašenja bankrota i da se posljednjih godina borila sa svojim mentalnim zdravljem, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije