Porodica Bruce Willisa očajna: Niko ne zna koliko mu je vremena preostalo

0
Radiosarajevo.ba
Porodica Bruce Willisa očajna: Niko ne zna koliko mu je vremena preostalo
Foto: Instagram / Bruce Willis s kćerkom Scout Willis

Ove godine Dan zahvalnosti bio je veoma emotivan za porodicu Willis.

Tokom prazničnog vikenda za Dan zahvalnosti, Scout, kćerka Brucea Willisa, objavila je dirljiv video na Instagramu koji prikazuje nju i njenog slavnog oca, koji se bori s teškim oblikom demencije, neizlječivim poremećajem mozga koji ometa govor i motoričke sposobnosti, kako drže ruke za stolom, kao i fotografiju na kojoj ona nježno drži njegov dlan naslonjen svoje lice.

Emma Heming Willis, Bruceova supruga, također je objavila fotografiju njihove proširene porodice, uključujući njihove kćerke Mabel i Evelyn, glumčevu bivšu suprugu Demi Moore i njegove starije kćerke, Rumer, Scout i Tallulah, uz poruku: "Zahvalna sam i sretna što poznajem ovakvu ljubav."

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Porodica je u martu 2022. godine objavila da se zvijezda filma Umri muški, star 68 godina, bori s afazijom, poremećajem koji utiče na sposobnost komunikacije.

Zatim, prošlog februara, otkrili su da se njegovo stanje pogoršalo i da mu je dijagnosticirana frontotemporalna demencija (FTD). Prema Nacionalnim institutima za zdravlje, tipično trajanje života za osobe koje žive s ovom bolešću je samo šest do osam godina, ali neki medicinski izvori to stavljaju na samo dvije godine.

Supruga Brucea Willisa: 'Nisam sigurna da li je svjestan šta mu se događa'

Supruga Brucea Willisa: 'Nisam sigurna da li je svjestan šta mu se događa'

Od tada su Emma, Demi, Rumer, Scout i Tallulah zajedno s Mabel i Evelyn neprestano zajedno. "Bruce ima bolje i gore dane, ali u posljednja dva mjeseca ima mnogo više loših dana", kaže izvor. "Ovo iskustvo je približilo cijelu porodicu još više. Niko ne zna koliko je vremena Bruceu preostalo, pa upijaju svaki trenutak koji provode s njim."

Prema drugom izvoru, cijela porodica doslovno živi pod istim krovom. "Svi su tu stalno", kaže izvor. "Kada je Bruce dobio dijagnozu, svi su se okupili kako bi mu pokušali očuvati jasnu uspomenu na porodicu i kako bi bili konstantan podsjetnik ga vole. Sve se već neko vrijeme vrti oko njega."

@the.tiser

A frail-looking Bruce Willis was in high spirits as he spent precious time with his family on Thanksgiving. The Die Hard star’s daughter, Scout, 32, shared heartwarming video of the 68-year-old actor clutching her hand as they enjoyed their Turkey Day feast. The clip — shared to Instagram — was followed by a sweet image of the two, which showed Scout resting her head in Willis’ palm. #brucewillis #scoutwillis #aphasiaawareness

♬ original sound - The Advertiser - The Advertiser

Rumer, koja je uvijek bila vrlo bliska s ocem, često dovodi svoju osmomjesečnu kćerku Louettu da provodi vrijeme sa svojim djedom. "Rumer želi osigurati da Louetta upozna Brucea", kaže izvor. "Želi da on bude aktivno uključen u život svoje unuke. To je vrlo poseban odnos."

Na Dan očeva, objavila je fotografiju Brucea kako drži njenu malu djevojčicu na Instagramu, uz poruku: "Tata, imam sreće što te imam, kao i Lou." Jedan od izvora bliskih s porodicom Willis je rekao: "Rumer i njene sestre toliko vole svog oca. Svjesne su da svaki dan može biti njegov posljednji."

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ctpl7MmPAo3/?img_index=1[/instagram]

Tallulah je također podijelila novosti o Bruceovom stanju u epizodi The Drew Barrymore Show od 8. novembra, dijeleći da i dalje uživaju u slušanju stare rock and roll muzike zajedno. "On je isti, što mislim da je u ovom smislu najbolje što možete tražiti", rekla je Tallulah voditeljici Barrymore. "Vidim ljubav kada sam s njim, i to je moj tata, i on me voli, što je zaista posebno."

Poznanici kažu da se porodica Willis trudi ne misliti na loše stvari, da zapravo uživaju u vremenu koje provode svi skupa, te da čak razmišljaju o pokretanju fondacije u Bruceovo ime: "Uvijek su bili porodica koja se međusobno pomagala. A sada imaju nove ideje kako pomoći i drugima."

Izazovni trenuci vrijede. "Kada Brucea vidite sa njegovom djecom, na momente je vrlo lako zaboraviti da nešto nije u redu s njim", kaže izvor. "Nasmijavanje, glupiranje i šale mu dolaze prirodno. Šali se na svoj poseban način. Činjenica je da će on uvijek biti veliko dijete u duši."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije